Danilo Ikodinović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Stranka Savez 90 Zelenih Srbije naglašava da ukoliko zaista želimo promene treba da ostavimo neargumentovano i maliciozno etiketiranje po strani, jer je krajnje vreme da se svi bace na posao. Ovo predstavlja odgovor proslavljenom vaterpolisti Danilu Ikodinoviću koji je izjavio da su zeleni u Srbiji "potureni" od nekog.

„Neophodno je da se posvetimo stvaranju respektabilne organizacione infrastrukture, radu na terenu i razgovorima sa ljudima, predstavljanju ideja, programa i projekata, a na kraju i zajedničkoj organizaciji kontrole izbora. U tom smislu i zelene politike moraju da imaju svoje predstavnike“, navodi se u saopštenju ove stranke i dodaje se:

„Ukoliko je cilj promena ove vlasti radi uspostavljanja znatno bolje politike i kvalitetnih personalnih rešenja, onda svaki opozicioni činilac mora da se potrudi da animira što šire glasačko telo, na svim polovima političkog spektra. Zbog toga stranke, organizacije, inicijative i pokreti koji se bave ovim temama imaju ogroman potencijal da doprinesu ukupnom rezultatu i animiraju veliki broj apstinenata, ali su oslobođene liderske sujete i spremne su na iskrenu koalicionu saradnju i borbu. Međusobno napadanje služi isključivo vlastima, ogoljava sujetu u opozicionim redovima i potrebu da se postojeći politički subjekti nadgornjavaju u skromnom jednocifrenom izbornom rezultatu, a to ne vodi ničemu“, osim što održava status quo koji živimo godinama, istaknuto je u pisanoj izjavi Saveza 90 Zelenih Srbije.

Ovo je ujedno i odgovor stranke Saveza 90 Zeleni Srbije na reči Danila Ikodinovića, predsednika odbora za sport Narodne stranke i našeg proslavljenog vaterpoliste, koji je za predstavnike zelenih politika izjavio da su “potureni od nekoga” i da predstavljaju “trojanskog konja” opozicije. Smatramo da praksa javnog etiketiranja mora da prestane i da neke „stare“ opcije moraju da prihvate činjenicu da nemaju monopol nad opozicionom scenom.

„Naša obaveza je da zaustavimo diskurs javnog govora koji širi defetizam i podele, tako da ćemo ubuduće delovati u tom smeru. Ali sa radom, logičnim udruživanjem i saradnjom ne smemo da stanemo ni po koju cenu, jer imamo veliku odgovornost prema nezadovoljnim građanima Srbije. Svi zajedno i svako za sebe“, zaključuje se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare