Stevan Vlajić i Beli Preletačević
Stevan Vlajić i Beli Preletačević Foto: Facebook/Stevan Vlajić/N1

Stevan Vlajić, strateg političkog marketinga i glavni koordinator Inicijative Zeleni presek Mladenovca, Sopota i Bajerevo, danas se priključio Savezu 90/Zelenih Srbije.

Potpredsednik stranke Saveza 90/Zelenih Srbije Nenad Milić i glavni koordinator Inicijative Zeleni presek Stevan Vlajić potpisali su Memorandum o saradnji, navodi se u saopštenju.

Milić je istakao da pozdravlja ovu odluku Inicijative Zeleni presek i njihovog koordinatora Stevana Vlajića, koji je javnosti postao poznat kao idejni tvorac i kreator kampanja Ljubiše Preletačevića Belog i osnivač pokreta “Samo jako” koji je godinama opoziciono delovao u mladenovačkom parlamentu.

„Ovo je zaista vreme kada se borimo za opstanak, ekološki, ekonomski, društveni i politički – ali nema odustajanja. U vremenu kada se priroda u Srbiji uništava nemilice, veoma je važno da smo udruženi u borbi.“

Koordinator Inicijative Zeleni presek Stevan Vlajić naglasio je da su u cilju zaštite životne sredine i borbe za prirodu, uslove života i perspektive građana prigradskih opština odlučili da proširimo front i postanemo članica Saveza 90/Zelenih Srbije.

„Pristup ovom Savezu je logičan, jer želimo da učestvujemo u organizovanju ozbiljne političke infrastrukture, kako bi zelene i druge afirmativne ideje mogle da budu predstavljene što većem broju ljudi, jer se samo udruživanjem i radom može postići rezultat. Priroda u Srbiji mora biti zaštićena po svaku cenu, ali moramo delovati u svim životnim i političkim sferama, kako bismo zajedno ostvarili promene“, istakao je Vlajić.

Inače, Stevan Vlajić je postao i novi potpredsednik Saveza 90/Zelenih Srbije i biće zadužen za formiranje specijalnog tima za prigradske beogradske opštine, kako bi problemi ljudi koji su decenijama zanemarivani konačno stavljeni u fokus radi njihovog efikasnijeg rešavanja.

Savez 90/Zeleni Srbije podseća da su samo udruženi zeleni jaki zeleni i stoga poziva na saradnju i priključenje sve iskrene zelene opcije u Srbiji, a ima ih, kako navode, sve više.

Bonus video – Ekološki ustanak u Beogradu hronologija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare