Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Savez 90/ Zelenih Srbije pozvao je penzionere da iskoriste rok do 1. oktobra ove godine za pokretanje postupaka za naknadu štete zbog smanjenih penzija od 1. novembra 2014. do 1. oktobra 2018. godine.

Podržavamo sve one koji se bore za ostvarivanje svojih radnih i penzionih prava, jer se samo tako može dostići princip makar delimične socijalne pravde. U ovim uslovima, tako nešto je za početak sasvim dovoljno“, saopštila je ova stranka.

Kako je navela, „četiri godine takozvane ‘fiskalne konsolidacije’ rezultiralo je time da se pred sudovima u Srbiji ovog trenutka vodi više od 10.000 parničnih i drugih postupaka oštećenih penzionera i njihovih naslednika za naknadu štete nanete smanjivanjem penzija“.

Do problema je dovela „neodgovorna ekonomija i nerezonski potez tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i njegovih partnera iz Vlade“, ocenio je Savez 90 zelenih Srbije.

„Cilj konsolidacije nije postignut, ali je apsurd jasan – kada se sve sabere i oduzme, penzionerima je za četiri godine zakinuto čak osam penzija, a šteta koju su načinili iznosi više od 840 miliona evra“, rečeno je u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare