Sasa Jankovic Podkast Snaga uma
Saša Janković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

U intervjuu za dnevni list "Nova" bivši predsednik Pokreta slobodnih građana i predsednički kandidat na izborima 2017. godine, Saša Janković, rekao je da se šokirao kad je video da je opozicija spremna da sarađuje sa desničarskim strankama.

„Šokirao sam se kada sam video da opozicija u Beogradu posle izbora zove novočetnike, dverjane, zavetnice i zavetnike da se udruže i formiraju vlast, ‘jer su građani tako hteli’. I još ih ovi odbiju. Ne, nisu ljudi tako hteli, bar ne oni koje ja znam. Da je suprotno i da mene mole oni koji ulazak u parlament proslavljaju sa “patrolama Kalabić Nikole” da se udružim sa njima i tako ih dovedem na vlast, rekao bi im da radije nikada neću biti na vlasti nego četnike dovoditi sa sobom na nju. Ne ni ’45-te, već u 21 veku. Ali, baš zato sam pre više od tri godine i izašao iz politike, jer je moj stav upravo o tim stvarima bio potpuno usamljen u opoziciji“, navodi on.

Pročitajte još...

Janković je dodao da istinska Srbija nikada ne bi stvarno pošla za „lakiranim desničarima“.

“ Nikad ne bi prava, istinska Srbija stvarno pošla za lakiranim desničarima kakve nam mediji nameću kao temu svaki dan, čineći to jedni – da bi njihovi puleni izgledali kao umereni, a drugi da bi pokazali Srbiju kao četničku hordu koju treba da spasi samozaljubljena (malo)građanska elita. Sve je to farsa i narod se njome zabavlja, ali ne bi stvarno pošao za takvima. Ono što nije naivno je sve veća ekonomska i vojnopolitička zavisnost od Kine, i uticaj ultradesničara u vojnim i bezbednosnim krugovima u našoj zemlji. Ne znaju kakvu štetu prave nacionalnim interesima Srbije i ovog naroda“, poručuje Janković.

Ceo intervju sa Sašom Jankovićem pročitajte u novom broju dnevnog lista „Nova“.

BONUS VIDEO Saša Janković: Nisam hteo da se sretnem s Merkel zbog onog sto je uradila tri dana pred izbore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar