Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

"Niti smo mi učestvovali u kvorumu, niti smo glasali za izbor Aleksandara Šapića za gradonačelnika Beograda", rekao je za Nova.rs odbornik Nove demokratske stranke Srbije (NDSS) i član odborničke grupe NADA za Beograd Marko Sarić, demantujući optužbe koje je danas iznela Stranke slobode i pravde.

Naime, Stranka slobode i pravde saopštila je ranije danas da su opozicioni odbornici Ujedinjenih uz podršku Demokratske stranke, Ne davimo Beograd, Zavetnika i Narodne stranke zatražili da se na sednici Skupštine grada Beograda, na kojoj se birao gradonačelnik, utvrdi kvorum, jer je devet odbornika podnelo ostavke na mesto odbornika.

Oni su zatim napustili skupštinsku salu, ali su u sali, kako navode, ostali odbornici koalicije NADA i na taj način „obezbedili kvorum za rad Skupštine“. Tim povodom reagovao je Marko Sarić koji je istakao da je saopštenje Stranke slobode i pravde „potpuno netačno i neistinito“.

„To je jedan potpuni bezobrazluk“, rekao je on, navodeći da su svi u NDSS „zatečeni tim saopštenjem“. On je još jednom istakao da je potpuno politički nekorektan način na koji se komunicira i kako se izdaju saopštenja sa neistinama, poluistinama i obmanjivanjem  građana.

Prema njegovim rečima, na mesto devet odbornika koji su podneli ostavke su izabrani novi i potpuno je „šibicarenje da vi sada nećete da učestvujete u radu skupštine da ti odbornici ne bi bili verifikovani i da ta sednica ne bi imala kvorum“.

„Ta sednica je sama po sebi imala kvorum“, navodi Sarić i dodaje da je njihovih četiri odbornika bilo u skupštini, ali da kvorum od njih nije ni zavisio jer je na početku sednice predsednik skupštine konstatovao da je u sali prisutno 64 odbornika. On je još jednom naglasio da „niti su njihovi odbornici davali kvorum, niti su učestvovali u glasanju za Aleksandra Šapića“.

Napomenuo je da u tome što se dešava u opoziciji, NDSS niti hoće da učestvuje, niti učestvuje.

„Na kraju krajeva, ako su iz SSP hteli da se opozicija na neki način organizuje danas na skupštini  to se ne radi pet minuta pred zasedanje. To se pozove, dan, dva pre zasedanja, da sednemo i vidimo šta ćemo, koja je strategija, a ne da se tri minuta pred skupštinu po hodnicima jurimo šta mislimo o ovomo, ili onome“, kategiričan je Sarić.

Na kraju krajeva  i kandidata za gradonačelnika Aleksandra Šapića nismo mi uveli u politiku nego njihov predsednik 2008. godine, dodao je on.

BONUS VIDEO:  Novi saziv, oročenog mandata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare