Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić danas je predstavio ostatak svog tima koji čine zamenica gradonačelnika Vesna Vidović, članovi gradskog veća, trojica pomoćnika gradonačelnika kao i gradski menadžer. Imenovanje Miroslava Čučkovića za gradskog menadžera izazvalo je niz reakcija, a i jedan od pomoćnika, Aleksandar Savić, bivši predsednik opštine Voždovac, koji je tokom političkog uspona od konobara do predsednika opštine, osim bogate imovinske karte "zaradio" i krivičnu prijavu zbog sumnji na malverzacije, takođe se našao u žiži interesovanja.

Savić će u Šapićevom timu biti zadužen za komunikaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima.

Naime, na mesto prvog čoveka opštine Voždovac Aleksandar Savić došao je sa bogatim iskustvom konobara i zvanjem električara. 

Aleksandar Savić Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Na mesto Šapićevog pomoćnika, Savić dolazi sa optužbama da je, tokom obavljanja javne funkcije, na sumnjiv način stekao čitavu zgradu u naselju Jajinci, na opštini koju je vodio, dok je deo opozicije protiv njega čak i podneo krivičnu prijavu zbog navodnih malverzacija sa prodajom javnog zemljišta, mešu kojim je i plac za pomenutu zgradu u vlasništvu Savića. Među opozicijom se govorilo da je Savić na sumnjiv način stekao diplomu privatnog fakulteta, te da od kvalifikacija za javnu funkciju nema ništa, sem članske karte SNS-a, prenosi Danas.

Na Savićeve profesionalne početke podsetili su i gosti restorana „Revanš“ u kojem je svojevremeno radio a čime je voleo da se pohvali u susretu sa novinarima.

Političku karijeru počeo je kao član veća opštine Voždovac, da bi potom bio postavljen za predsednika.

U medijima je često pominjan kao  čovek od poverenja Nebojše Stefanovića, sa čim se povezivao njegov odlazak sa mesta predsednika opštine 2020. godine. Po svemu sudeći, to nije smetalo da uđe u tim novog gradonačelnika.

Druga dva pomoćnika nekada Đilasovi saradnici – Predrag Lukić i Cvijo Babić

Predrag Lukić će brinuti o javnom prevozu, dok će se Cvijo Babić baviti komunalnim preduzećima.

Obojica imaju višedecenijsko iskustvo sa funkcionerskih pozicija u Beogradu, na koje su došli u vreme prethodne vlasti. Iste one u kojoj je Šapić došao na mesto pomoćnika gradonačelnika Beograda tokom mandata Dragana Đilasa na čelu prestonice.

Lukić je rukovodio saobraćajem u „Lasti“, a Babić bio deo rukovodstva „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“.

Predrag Lukić Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Predrag Lukić će vršiti koordinaciju saobraćaja u celom Beogradu, sa iskustvom direktora saobraćaja u javnom preduzeća „Lasta“, funkcije koju obavlja od davne 2004. godine.

Babić je na ovu poziciju došao takođe kao kadar Demokratske stranke a zanimljivo je i da je Babić DS napustio tek nedavno, za razliku od Šapića koji je iz ove stranke otišao sada već davne 2013. godine. Prema saznanjima našeg portala Babić je napustio članstvo u DS tek 2021. godine. Ipak, bez obzira što je bio član sada opozicione stranke, Babić je sa naprednjacima u gradskoj vlasti odlično sarađivao.

Cvijo Babić Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Zamenica Aleksandra Šapića

Vesna Vidović izabrana je za zamenicu gradonačelnika. Ona je zadužena za oblast socijalne i dečje zaštite, te za školsko i predškolsko obrazovanje.

Vesna Vidović Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Inače, Vesna Vidović je supruga predsednika opštine Savski venac Miloša Vidovića.

***

BONUS VIDEO: Šapić neće otvarati manifestaciju „Europrajd“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare