Foto: Ivan Dinić/Nova S

Informativna služba Stranke slobode i pravde saopštila je da se 10.12.2020. godine sa zahtevom za pribavljanje informacija od javnog značaja obratila opštini Novi Beograd, ali da je umesto odgovora dobila pretnje.

„Dana 10.12. 2020. godine se zahtevom za pribavljanje informacija od javnog značaja opštini Novi Beograd obratio predsednik novobeogradskog odbora SSP-a Ranko Vlaisavljević. Umesto dostavljanja traženih podataka o stepenu stručne spreme izabranih opštinskih funkcionera, imena škole -fakulteta koje su završili, ali i podataka o broju ljudi koji su zaposleni po ugovoru i koliko oni mesečno koštaju, Vlaisavljevića je pozvao Nenad Milanović, član veća opštine Novi Beograd“, piše u saopštenju SSP i dodaje:

„Saopštio mu je da neće dobiti ni jedan odgovor na dopise koje je poslao, a ako Đilasu treba neka informacija, neka on pozove Šapića, pa neka ga pita. Takođe ga je posavetovao „da ne treba da bude u makazama između Đilasa i Šapića, jer ako kopa po informacijama, da i oni mogu da se pozabave sa njime!?“, pišu dalje u SSP.

„Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje način na koji je opštinski funkcioner reagovao i pretio Vlaisavljeviću šta će mu se desiti ako nastavi da traži informacije. Zahtevamo od predsednika opštine Novi Beograd da u najkraćem roku opštinske službe dostave sve zahtevane podatke, a da većnika Milanovića sankcioniše zbog njegovog postupka“, zaključuju u SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar