Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić dobar deo svog izlaganja na današnjoj sednici Skupštine grada posvetio je GSP-u i tome što su ga okupljeni radnici i sindikalci danas izviždali dok je pristizao u zgradu na trgu Nikole Pašića.

Šapić je pred novinarima priznao da ga su ga žvizduci okupljenih radnika pogodili.

– Kako da me ne pogodi kada dođu da protestuju ljudi kojima 12 godina ništa nije smetalo – rekao je Šapić a zatim krenuo da iznosi brojne optužbe na račun okupljenih radnika.

– Ti koji su tu protestovali, najveći broj njih drže u okovima sve radnike. Oni meni pričaju o socijlanom dijalogu, pa ako je neko otvoren da priča sa svakim radnikom, ne samo gradskih preduzeća, nego sa svim ljudima u Beogradu, ja sam gradonačelnik svih Beograđana – rekao  je Šapić i poručio radnicima „nemojte da zbog vaših partikularnih ličnih interesa sisate ovaj grad“.

Gradonačelnik Beograda je rekao da želi da Beograđani ne budu taoci GSP-a i da par desetina okupljenih radnika plaši sve ljude.

– Što se mene tiče ja se nikada povući neću. Došli su da protestuju iz komunalnih preduzeća, zato što im je neko prosuo priču da se ukidaju komunalna preduzeća. Sram da ih bude! Pa što niste proverili, da li ste videli njihove zahteve, šta njima smeta, smeta im što posle 12 godina vraćamo naplatu prevoza u ruke grada Beograda, pa to da nije tužno bilo bi komično. Oni se brinu zašto mi otvaramo novo preduzeće i racionalizaciju troškova! Pa što niste racionalizovali troškove u vašenm preduzeću, to vas nije bilo briga – zaključio je Šapić i ponovo optužio okupljene radnike da su bili tri nedelje na radničkim sportskim igrama.

– Ja sam bio dve nedelje na Olimpijskim igrama a oni tri nedelje na radničkim sportskim igrama, e to su ti. I oni kao meni zvižde, evo živ sam se prepo – završio je Aleksandar Šapić.

BONUS VIDEO: Šapić opet u sukobu s novinarima: Zašto je targetiranje ako kažem da lažete

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare