Aleksandar Sapic Cacak
Aleksandar Šapić Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Želimo da uradimo nešto dobro za Čačak i celu Srbiju, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora SNS, Aleksandar Šapić koji je danas u tom gradu prisustvovao sastanaku SNS Moravičkog okruga. Prema njegovim rečima, ne postoji Srbija zbog bilo koje partije, već partije postoje zbog Srbije.

„Ako naša zemlja ne bude napredovala za džabe postoji svaka stranačka organizacija. SNS je to shvatila, ali i dalje mora raditi na sebi“, rekao je Šapić.

On smatra da naprednjaci moraju raditi za dobrobit svakog građanina Srbije bez obzira na njegovu političku opredeljenost.

„Ukoliko se budemo delili, a ne spajali, neće biti sreće za ovu zemlju. Mislim da je SNS to shvatila što pokazuje njena politika. Nikada ne smemo zaboraviti interes ljudi za koje radimo i zbog kojih postojimo“, kazao je Šapić.

Na pitanje novinara da li je i dalje pri stavu da ne vidi Gorana Vesića u svom timu, on je rekao da svako ko bude delegiran od SNS da bilo šta radi praviće sopstvenu ekipu.

Ono što je najvažnije izaći ćemo na izbore sa najjačom formacijom, istakao je on i dodao da će dati sve od sebe za bolju Srbiju. Šapić je obećao da će pomoći da Čačak dobije zatvoren bazen, jer jedan takav grad to zaslužuje.

Predsednik IO SNS, Darko Glišić je izjavio da će ta partija i ubuduće strogo sankcionisati svakog svog člana koji odstupi od politike koja se sprovodi.

Darko Glisic Aleksandar Sapic Cacak
Darko Glišić, Aleksandar Šapić Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„To naravno ne znači da oni ne smeju iskazati svoje mišljenje. Ukoliko ne rade dobro, biće smenjeni, a ako prekrše zakon biće krivično gonjeni“, naveo je on podsetivši na hapšenje predsednika opštine Paliula. Pred zakonom niko ne može imati imunitet bez obzira na funkciju, naglasio je on. Glišić je podsetio da je SNS na svakim izborima u prošlosti osvajala sve više glasova.

Na pitanje da prokomentariše najavljene referendume o promeni Ustava i kopanju litijuma Glišić je rekao da će građani dati poslednji sud.

“ Kada su u pitanju protesti protiv rudarenja svako ima pravo da iskaže svoj stav „, naveo je on. Na priču o litijumu se nadovezao i Šapić navodeći da je ta tema aktuelna 15 godina.

„Svi politički akteri su tada hvalili taj projekat i govorili da taj resurs treba Srbiju da izbaci na evropski i svetski vrh. Kada se Đilas 2017. godine vraćao u politiku bio je za taj poduhvat, a sada se protivi. Sada neko procenjuje da će oni na vlasti profitirati od tog procesa. Litijum je postao politička tema, a ne pitanje životne sredine. Da li mislite da bi vlast dozvolila trovanje naroda. Ovde počinje sve da smeta. Pojavljuju se neke grupe građana za koje je pitanje kako se finansiraju, koje neće MHE, iskopavanje uglja, litijuma… Pa od čega ćemo da živimo. Nisam primetio da su pogasili sve i otišli u šumu da žive sa medvedima. Odgovorno tvrdim da ništa neće biti sakriveno od naroda, zato nemojmo biti licemerni“, zaključio je Šapić.

Govoreći o današnjem sastanku SNS Moravičkog okruga gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da su na njemu razgovaralo, pored ujedinjenja SPAS-a i SNS, i o predstojećim izborima.

Milutin Todorović gradonacelnik Cacka
Milutin Todorović gradonačelnik Čačka Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Razgovor je tekao u odličnoj atmosferi, a mi smo Šapiću poželeli dobrodošlicu u našu veliku porodicu ubeđeni da će doprineti razvoju Srbije i Čačka, kao što je to činio u prethodnih 11 godina u opštini Novi Beograd“, rekao je Todorović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar