Foto:Privatna arhiva

Sve mališane i njihove roditelje koji žive na Novom Beogradu, a koji su se krajem novembra prijavili za besplatne novogodišnje paketiće u opštini sačekalo je neprijatno iznenđenje. Predsednik opštine Aleksandar Šapić ih je slagao, pa će umesto da im Deda Mraz poklone uruči uoči 31. decembra, odnosno Nove godine po Gregorijanskom kalendaru, dobiće ih dve nedelje kasnije za Srpsku novu godinu.

Uz poruku da su „ove godine obezbedili najbolje paketiće do sada“, opština Novi Beograd objavila je na svom sajtu da „sa ponosom i radošću“ nastavlja tradicionalnu podelu besplatnih novogodišnjih paketića najmlađim sugrađanima. Prijavljivanje je, kako su naveli, počelo 22. novembra, a paketići su bili namenjeni mališanima uzrasta do 12 godina.

Foto:Screenshot/novibeograd.rs

Sve što je bilo potrebno je da prijavljivanje obavi roditelj lično u Servisnom centru opštine.

Pored toga, iz novobeogradske opštine, na čijem čelu je potpredsednik SNS-a Aleksandar Šapić, pripremili su i posebno iznenađenje za decu pa su roditelji mogli da prijave mališane i za BG bonus vaučer u vrednosti od 6.000 dinara, koji sleduje svoj deci do 15 godina starosti koja žive na Novom Beogradu, a sa njim mogu kupiti veliki asortiman sportske opreme i sportskih rekvizita. Vaučere preuzimaju roditelji u Servisnom centru opštine.

Međutim, prema navodima jedne stanovnice Novog Beograda, predsednik opštine Aleksandar Šapić slagao je decu i roditelje koji su danima čekali da se prijave za besplatne paketiće.

Naime, danas se pojavilo novo obaveštenje koje je izazvalo nevericu, razočarenje i ljutnju roditelja, a posebno mališana sa te beogradske opštine koji su očekivali da uskoro dobiju novogodišnje paketiće.

Od paketića neće biti ništa bar do kraja decembra.

U novom obaveštenju se navodi da su nadležni „zbog problema sa isporukom paketića i međunarodnim transportom, prouzrokovanim koronavirusom, bili primorani da odlože podelu paketića za dve nedelje“. Pa će tako dodela paketića, umesto od 28. do 30 decembra 2021., biti organizovana od 11. do 13. januara 2022. godine.

Foto:Privatna arhiva

Iako je ostalo nejasno gde je Šapić naručio paketiće i odakle je trebalo da stignu kad ih je „omeo“ međunarodni transport, njegove organizacione sposobnosti naišle su na kritiku Novobeograđanina na društvenim mrežama.

Tako je na Instagramu osvanula kritika jedne Šapićeve sugrađanke koja kaže: „Gospodine, nije lepo lagati decu i roditelje“.

Drugi ga je uporedio sa liderom stranke kojoj je pristupio Aleksandrom Vučićem, uz opasku da „Gangula laže, kao njegov gazda“.

„Svaka čast za organizaciju i nabavku paketića za decu. Do izražaja su došle tvoje organizatorske sposobnosti“, poručio je ovaj Novobeograđanin.

*****

BONUS VIDEO: Komšije o vili Aleksandra Šapića: Narušava nam kvalitet života

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare