Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Shutterstock

Gotovo od trenutka kad je stupio na funkciju gradonačelnika Beograda tema opozicionih političara i medija jeste i kupovina osam televizora za kabinet Aleksandra Šapića. Međutim, iako se u više navrata govorilo i pisalo o tome, te su predstavnici opozicije tražili od Skupštine grada da dostavi informacije o tome da li su televizori kupljeni iz gradskog budžeta, Šapić kaže - niko ga još nije pitao za račune, a on čeka da ga pitaju.

Aleksandar Šapić izabran je za novog gradonačelnika Beograda 20. juna.

Samo desetak dana kasnije u javnosti se pojavila informacija da je jedan od njegovih prvih poteza bio kupovina osam televizora za kabinet.

Odbornik Političke platforme Solidarnost i koalicije Moramo Miloš Baković Jadžić uputio je odborničko pitanje predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću, zahtevajući da se proveri informacija da li je tačno da je novi gradonačelnik Aleksandr Šapić kupio 11 televizora za svoj kabinet.

Miloš Baković Jadžić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On je upitao da li je sprovedena javna nabavka i koliko zapravo to košta građane Srbije zbog čega bi ceo postupak morao da bude potpuno javan. Informacije Solidarnosti su takve da je Šapić nabavio televizore preko Sekretarijata za opšte poslove, te nije reč o privatnom aranžmanu.

Pročitajte još...

Šapić se oglasio na Tviteru i otkrio da nije reč o 11, već o osam monitora.

„Postavio sam osam monitora u kancelariju, jer mi je posao da budem informisan. Imam ih i kod kuće. Platio sam iz svog džepa. Kao što iz svog džepa uvek plaćam restoran i nikad ne koristim službeni automobil“, napisao je Šapić.

Zatim je predsednik beogradskog odbora „Nove stranke – Da se struka pita“ Uroš Eleković, uputio zahtev gradonačelniku Beograda da javno objavi račune.

„Zahtevamo da se svi računi, da li javnih nabavki ili privatni izvori kupovine televizora, javno objave na internet stranicama Gradske uprave, putem medija i društvenih mreža“, naveo je Eleković i dodao:

„Naš cilj je da građani Beograda znaju gde i kako se troši svaki njihov dinar“.

Usledilo je zatišje duže od mesec dana, da bi ga Šapić sam prekinuo gostujući na TV Prva.

Aleksandar Sapic
Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Tom prilikom gradonačelnik Beograda je govoreći o smeni direktora javnih preduzeća rekao da su “Vesićevi polušpijuni” krivi za to što cure informacije iz njegovog kabineta, te da ih oni, kad ih uhvate, odmah eliminišu.

A zatim rekoa da nikad nije pitan za račune za televizore.

„Ali nisu ni u stanju da daju pravu informaciju, već feleričnu, kakav je bio i njegov rad ( rad Gorana Vesića prim.aut). U tom slučaju, mi menjamo ljude koji nam vršljaju po kancelarijama i uzimaju dokumenta i kojima su glavna tema moji televizori – da li sam ih platio ili nisam. Evo, još čekam da me pitaju za te račune, ali ne pitaju me za račune. Važno im je bilo da puste priču, ali posle me nisu pitali da im pokažem račune i da se izvine ako ti televizori nisu plaćeni iz budžeta Grada Beograda”, rekao je Šapić.

Možda je samo potrebno podsećanje…

BONUS VIDEO: Šapić o izboru direktora javnih preduzeća

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare