Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/Milan Maricic/ATAImages/Vesna Lalić/Nova.rs

Selidba ZOO vrta na Adu safari trenutno je najaktuelnija gradska tema. Gradonačelnik objašnjava da nije doneta konačna odluka, već da je samo izneta politička ideja.

Šapić kaže da ima još mnogo stvari da se uradi i ukoliko se pojavi problem koji će dovesti u pitanje tu ideju, javnost će biti obaveštena, prenosi N1.

Pročitajte još...

Za početak će se, prema njegovim rečima, raditi na tehničkim uslovima, odnosno novim vidovima dolaska do tog dela Ade, zbog čega Grad planira izgradnju pešačko-biciklističkog mosta i beogradske žičare.

„To bi mogli da kažemo da u roku od nekih godinu do dve dana i jedan i drugi mogu da budu završeni. A paralelno očekujem da ćemo da rešimo pitanje ljudi koji tamo žive i da ćemo imati, ako ne bude nekih problema, ja očekujem u toku ove godine da imamo idejni projekat tog Zoološkog vrta i da se onda uđe u izradu detaljnog projekta, a da paralelno se onda radi i na projektu iseljavanja životinja, zato što ni to bnije jednostavno, a onda ide i uređivanje i pokušaj konzervacije Kalemegdanske tvrđave, jer i tamo je ona oštećena baš zbog ovih stvari i dovedena u pitanje ta njena kulturna vrednost. Tako da tu ima dosta stvari, ali mora od nečeg da se krene. Odluka je ove vrste doneta kao ideja, konačna nije, jer ne možete da donesete odluku ako je nesprovodivo. A vreme će da pokaže da li će možda izleteti neke stvari koje niste u ovom momentu da sagledate, ali to niko ne može da zna, to je ono što nosi život“, kaže Šapić, a prenosi N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar