Aleksandar Šapić Foto:FoNet/Milica Vučković

U najnovijoj podeli karata u novoj vladi Aleksandar Šapić, novopečeni naprednjak, nema „svog“ ministra, piše Danas.

Izbacivanjem iz vlade Ratka Dmitrovića, dosadašnjeg ministra za brigu o porodici, i nekadašnjeg člana SPSA, koji je Šapić osnovao, i koji se kolektivno integrisao u SNS pre dve godine, aktuelni gradonačlenik Beograda ostaje bez izvorno „svojih“ ljudi.

Moguće je da će nekadašnji članovi SPAS-a, sada naprednjaci, biti na nekim od nižih pozicija u ministarstvima, piše Danas.

Podsetimo, Šapić je u oktobru 2020. u „Utisku nedelje“ kazao da bi bilo „nepristojno i politički nerealno“ da je politička opcija koju predvodi odbila da učestvuje u novoj Vladi Srbije.

On je naveo da je SPAS osvojio 15 puta manje od SNS, da mu je jasno zašto se formira koncentraciona vlada, i da ne bi ni prihvatio ponudu da mu to nije jasno.

Dodao je i da je briga o porodici, resor koji će voditi bivši urednik Večernjih novosti Ratko Dmitrović, bliska SPAS-u i da Vučić nije predložio Dmitrovića na tu poziciju, već da je to bila odluka koalicije.

On je ocenio i da se formira koncentraciona vlada zbog vanredne situacije u kojoj se Srbija nalazi, odnosno zbog pandemije koronavirusa.

Da su normalne okolnosti i SPAS i Socijalistička partija Srbije bi verovatno ostale van vladajuće većine, ocenio je tada Šapić.

SPAS zatim u maju 2021. ulazi u SNS a Šapić postaje potpredsednik stranke.

BONUS VIDEO: Zahtev opozicije za raspravu o gradonačelniku Aleksandru Šapiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar