Foto: Ivan Dinić/Nova S

U najnovijoj rasrpavi između bivših saradnika, Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića, predsednik Stranke slobode i pravde postavio je pred novog gradonačelnika Beograda izazov - uradi za Beograd 10 odsto od onoga što je za sobom ostavio moj tim, pa možemo da razgovaramo.

Nakon što se predsednik stranke slobode i pravde Dragan Đilas javno izvinio Beograđanima zbog nekadašnje saradnje sa aktuelnim gradonačelnikom, oglasio se i Aleksandar Šapić.

Aleksandar Šapić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Vidim da se Dragan Đilas izvinjava što je sa mnom ikada sarađivao, što je njegovo pravo i u redu je, ali bi pre toga trebalo još nekome da se izvini. Prvo svim svojim najbližim prijateljima, poslovnim partnerima, saradnicima…i svima sa kojima je nekada sarađivao, pošto danas nijednog više nema pored sebe, već mora da nalazi ljude za koje do pre par godina nije znao ni da postoje poput Mile Popović, Marka Dimića i sličnih… koji će i sami proći kao i svako pre njih, samo još ne znaju sa kim imaju posla.

Pa onda da se izvini svim bivšim koalicionim partnerima iz opozicije koje je obmanjivao godinama i zavlačio ih u okviru svojih pokreta, lista, udruženja i inicijativa, a sve u cilju da sebe plasira kao lažnog lidera, koji ne sme da izađe i stane na čelo nijedne liste, niti da sedne, kako u gradski, tako ni u republički parlament, već potura druge da u njegovo ime napadaju političke protivnike, da bi ih na kraju sve prodao i onda ako treba, on seo i dogovarao se sa kim proceni da mu se isplati, a njih sve proglasio teškim budalama“, rekao je Šapić i nastavio:

Pročitajte još...

„I na kraju da se izvini celokupnom srpskom narodu i svim građanima ove zemlje, što nije ostao u Češkoj kao „veliki biznismen“, nego je godinama srpskoj javnosti prodavao priču da je zaradio neke ogromne pare tamo, pa se onda kao vratio u Srbiju da se bavi politikom. Te pare niko nikad video nije, dok nije u Srbiji preuzeo preko noći sav medijski prostor i preprodajom istog se obogatio. Da se izvini našem narodu što je ikada ušao u politiku i prevario svakoga sa kim je stupio u bilo kakav kontakt, bilo da mu je bio prijatelj, saradnik, politički partner ili nešto drugo. I danas postoji par ljudi koji nemaju hrabrosti da se otrgnu, jer ih drži kao svoje taoce, ulivajući im decenijsku lažnu nadu da će im kao pomoći, a u stvari je on glavni razlog zašto su im životi uništeni, iako su bili spremni sve za njega da daju. Nažalost oni tek sad, ali kasno shvataju da im je sva nesreća upravo došla direktno od njega i da neće nestati dokle god im je u neposrednoj blizini. Ali o tome i mnogim drugim stvarima ćemo kad skupi hrabrosti i dođe da se negde suočimo, pošto je oduvek bio najhrabriji kad kuca mejl sms i šalje poruke preko posrednika“.

Odgovor Đilasa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u svom odgovoru aktuelnom gradonačelniku Beograda postavio je izazov. Naime, on je pozvao Šapića da uradi samo 10 odsto onoga što je iza sebe ostavio njegov tim. Na njegove uvrede, s druge strane, kaže da neće da odgovara.

Dragan Đilas Foto:Ivan Dinić/Nova S

„Na uvrede ne odgovaram. Tvrdnje da moji bliski saradnici nisu danas sa mnom vas kao novinare pozivam da sami proverite i uverite se kolika je to laž“, ističe on.

O Šapiću ne želi da kaže ništa negativno bez obzira na ono što je on za njega rekao.

„O ljudima koji su bili deo tima koji sam vodio nikad ne govorim negativno, bez obzira kakvu su ulogu u timu imali i šta govore o meni. Tim koji sam vodio je napravio tri mosta, više bulevara, devet osnovnih škola, 45 obdaništa, četiri doma zdravlja, preko 100 kilometara kanalizacione i vodovodne mreže, asfaltirao 999,4 kilometara ulica…. Kupili smo za pet godina 500 vozila za GSB, uveli BG voz, došli na korak od početka izgradnje pravog metroa… Pomagali smo porodiljama trudnicama, penzionerima trinaestom penzijom, obezbedili za sve osnovce dva kompleta besplatnih udžbenika…“, navodi Dragan Đilas i zaključuje:

„I sve to sa budžetom koji je duplo manji nego što je danas budžet kojim raspolaze Aleksandar Šapić! Kada gospodin Šapić bude uradio samo 10 odsto onoga što smo tada uradili može da mi se javi da razgovaramo. I to na pristojan način, a ne kroz vređanje i laži“.

BONUS VIDEO: Šapić se oglasio o inicijativi da bude smenjen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare