Avdulah Hoti i Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/VideoBeta

Pokret "Samoopredeljenje" saopštio je da je "već postao običaj" da Vlada Kosova sprovodi zahteve Srbije i da zvaničnom Beogradu stvara priliku da interveniše na Kosovu, kaže se u saopštenju, prenosi portal KoSSev.

Pokret „Samoopredeljenje“ je reagovao na odluku Vlade Kosova da zaustavi radove na trasi puta Dečani-Plav, zbog toga što deo saobraćajnice utiče na specijalno zaštićeno područje manastira Visoki Dečani.

„(Predsednik Srbije Aleksandar) Vučić postavlja zahteve, (premijer Kosova Avdulah) Hoti i njegovi partneri ih sprovode… Prvo je uklonjen reciprocitet, zatim je zaustavljena diplomatska kampanja za međunarodno priznanje Kosova, a sada se zaustavlja južni projekat“, navodi se u saopštenju.

„Samoopredeljenje“ dodaje da su stanovnicima opštine Dečani potrebna ulaganja i infrastruktura i da je veza Plava sa Kosovom projekat od nacionalnog značaja.

„Ova vlada mora da osposobi put u korist građana Dečana i Plava, kao i u korist Kosova. Svaki dan koji prođe, postaje prekasno. Nemamo vremena za gubljenje sa političarima i politikama poslednjih 20 godina. Moramo da se vratim dobroj vlasti i dostojanstvenom predstavljanju“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare