Konstantin Samofalov i glasanje Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke i predsednik odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" Konstantin Samofalov na današnjoj sednici Skupštine opštine tražio je raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, jer rezultati izbora pokazuju da je SNS na beogradskim izborima na Vračaru osvojila duplo manje glasova od opozicije.

„Prema rezultatima beogradskih izbora, Srpska napredna stranka je osvojila duplo manje glasova nego opozicija na opštini Vračar, a to govori da vlast više nema legitimitet za vođenje ove opštine“, rekao je predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantina Samofalov.

Stoga je na današnjoj sednici Skupštine GO Vračar zatražio smenu svih odbornika i istakao da su vanredni lokalni izbori put za proveru izborne volje građana.

„Opozicione liste su osvojile zajedno 20.500 glasova, dok je SNS-u pripalo 10.200 glasova. Dakle duplo više, što u potpunosti menja političke prilike u srcu Beograda i vreme je za novi opozicioni dogovor“, rekao je Samofalov.

On je naveo da od SNS i SPS očekuje da preuzmu odgovornost za poraz na opštini Vračar, a ne da nastavljaju da se kriju iza formalne većine iz 2020. godine, koja više ne postoji nakon ovih izbora.

„Zahtevamo vanredne izbore jer Vračarci su tako poručili na biralištima. Ako se vladajuća koalicija ogluši o naše zahteve i volju građana da se povuku, tražićemo alternativni put za raspisivanje izbora. Zato proevropskoj građanskoj opoziciji predlažemo saradnju i dogovor kako bismo zajedno došli do vanrednih lokalnih izbora izbora i na istim udruženim snagama omogućili pobedu“, rekao je Samofalov i zaključio da je proevropska, građanska opozicija odnela ubedljivu pobedu na Vračaru.

„Liste Ujedinjeni za Beograd, Moramo i Ajmo ljudi osvojile su 54 odsto glasova, dok je SNS osvojila 26 odsto. Više je nego jasno da je SNS izgubila većinu na našoj opštini, da je izgubila podršku Vračaraca i da je kažnjena za nedomaćinsko vođenje opštine“, kazao je Samofalov.

BONUS VIDEO: Beogradski trougao: Prigovori, dogovori, novi izbori – Vesna Rakić Vodinelić i Konstantin Samofalov

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar