Konstantin Samofalov i glasanje Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs

Sudeći prema rezultatima beogradskih izbora, Srpska napredna stranka je osvojila duplo manje glasova nego opozicija na opštini Vračar. To prema mišljenju generalnog sekretara SDS Konstantina Samofalova govori da vlast više nema legitimitet za vođenje ove opštine. On poziva predstavnike ostalih opozicionih lista da zahtevaju raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

„Proevropska, građanska opozicija odnela je ubedljivu pobedu na Vračaru. Liste Ujedinjeni za Beograd, Moramo i Ajmo ljudi osvojile su 54 odsto glasova, dok je SNS osvojila 26 odsto. Više je nego jasno da je SNS izgubila većinu na našoj opštini, da je izgubila podršku Vračaraca i da je kažnjena za nedomaćinsko vođenje opštine. Nakon što su mahinacijama i kriminalnim radnjama preoteli vlast 2016, ovakav odgovor građana koji su vratili slobodu u svoje ruke i kaznili bahatost SNS, je sasvim logičan“, kaže Samofalov u razgovoru za Nova.rs.

Opozicione liste su, kako dodaje, osvojile zajedno 20.500 glasova, dok je SNS-u pripalo 10.200 glasova.

„Dakle duplo više, što u potpunosti menja političke prilike u srcu Beograda. Nakon ovako ubedljive pobede i sunovrata SNS koja više nema apsolutno nikakav legitimitet za vođenje opštine, pozivam u ime jedine opozicione odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ predstavnike svih proevropskih lista da hitno počnemo sa koordinacijom aktivnosti i zajedničkim političkim nastupom, kako bismo u dogovoru sa Vračarcima doveli do raspisivanja vanrednih izbora za Skupštinu opštine Vračar“, poručio je Samofalov.

BONUS VIDEO: Protesti ispred RIK-a zbog krađe glasova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare