Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Odbornička grupa "Oslobodimo Vračar" imenovala je danas svoje predstavnike u opštinskoj izbornoj komisiji, sa ciljem da učešćem u radu izborne administracije da pun doprinos regularnosti glasanja na predstojećim izborima. Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke i predsednik odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" Konstantin Samofalov pozvao je sve proevropske opozicione stranke da urade isto.

„Imajući u vidu rezultate nedavno okončanog međustranačkog dijaloga uz posredovanje poslanika Evropskog parlamenta, koji je opoziciji obezbedio dodatna mesta u lokalnim izbornim komisijama širom Srbije, pozivamo ostale proevropske opozicione stranke da imenuju svoje članove izbornih komisija“, kaže Samofalov i dodao:

„Ukoliko učestvujemo na izborima, potrebno je da iskoristimo sve mehanizme za izbornu kontrolu i da ne koristimo ovako delikatnu temu za dokazivanje pravovernosti. Samo zajedničkim naporima možemo da se suprotstavimo SNS-u, a ta borba mora se voditi na svakom polju, a ne po principu švedskog stola“.

Kako dodaje, koalicija „Oslobodimo Vračar“ obaviće svoj deo posla u izbornoj kontroli, ali taj zadatak ne mogu u celosti da sprovedu sami.

„Kao što ni pobeda protiv režima neće biti moguća ukoliko delovi opozicije budu insistirali na soliranju i odsustvu bilo kakve saradnje“, zaključio je Samofalov.

BONUS VIDEO: Protest ispred zgrade opštine Vračar povodom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar