Foto: NOVA S

Predsednik pokreta "Oslobođenje" Mlađan Đorđević pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "prizna srpskoj javnosti" šta će se od 14. decembra desiti sa sistemom distribucije električne energije na severu Kosova.

Đorđević je u današnjem saopštenju dodao i da, za dva dana od kada je „Oslobođenje“ objavilo da će vlasti u Prištini od tog datuma preuzeti kontrolu nad trafo-centrom „Valač“, nijedna institucija nije demantovala te tvrdnje.

Mediji su prethodno objavili da će od 14. decembra sistem preuzeti preduzeće KOSTT, te da Srbija od tog datuma više neće biti odgovorna za snabdevanje strujom na severu Kosova.

Đorđević navodi da je Elektromreža Srbije još pre dva meseca obavestila zaposlene u trafo-centru „Valač“ da se izjasne da li žele da pređu pod okrilje albanskog preduzeća.

„Pokretu ‘Oslobođenje’ se u međuvremenu javilo više radnika ovog preduzeća sa severa Kosova koji su nam potvrdili da sistem više neće pripadati Srbiji. Neki od njih se već pripremaju za iseljenje iz južne srpske pokrajine. Vučić je direktan saučesnik u procesu čišćenja Srba sa Kosova“, ocenjuje se u saopštenju.

Đorđević je ocenio i da sadašnje vlasti „korak po korak ostvaruju nezavisnost Kosova“, kao i da će pokret „Oslobođenje“ nakon smene vlasti poništiti sve potpisano sa predstavnicima Prištine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare