Vjosa Osmani Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Američki Stejt department je predsednici Kosova Vjosi Osmani jasno stavio do znanja neslaganje sa načinom na koji su kosovske institucije uspostavile reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom, slanjem specijalnih snaga na sever zemlje, javlja prištinska televizija Klan Kosova.

Klan Kosova iz međunarodnih izvora saznaje da je predsednici Osmani u subotu direktno izraženo nezadovoljstvo načinom na koji su kosovske institucije organizovale akciju na severu.

Ova akcija je ugrozila nacionalnu bezbednost, rečeno je predsednici Osmani iz Stejt departmenta, čime je Vašington jasno stavio do znanja zvanični stav o najnovijim dešavanjima na severu Kosova.

Predsednica Kosova je tokom prošle nedelje boravila u SAD gde se na marginama Generalne skupštine UN, sastala sa predstavnicima mnogih država, ali nije zabeležen ni jedan sastanak na visokom nivou sa predstavnicima američke vlade.

Iz kabineta Osmani potvrđeno je da je kosovska predsednica sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta razgovarala o najnovijim dešavanjima na severu zemlje, ali nije data informacija da je upozorena da je akcija na severu Kosova dovela do ugrožavanja nacionalne bezbednosti.

Savetnica predsednice Donjeta Miftari demantovala je navode TV Klan Kosova.

BONUS VIDEO: Srpska oklopna vozila u blizini administrativnih prelaza sa Kosovom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar