Foto:EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Gradonačelnici sa severa Kosova su se sreli sa general-majorom Frankom Federećijem, komandantom KFOR, sa kojim su razgovarali o situaciji na severu, piše N1.

Kako je saopštila Srpska lista, tom prilikom su gradonačelnici od komandanta KFOR zahtevali da njihovi vojnici ostanu neutralni i deluju u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

„Potrebno je da se zbog serije incidenata, koje su u prethodnim danima izazivali specijalci ROSU – posebno na prelazu Brnjak, pojača prisustvo Kfora, kako bi se takvi incidenti sprečili i da bi se sačuvao mir. Još jednom pozivamo građane da ostanu suzdržani i ne nasedaju na provokacije, mi smo svoji na svome i branimo osnovno ljudsko pravo koje garantuju svi međunarodni akti i povelje. Komandant Kfora je rekao da se Kfor neće mešati u politička pitanja, niti nasilno uklanjati blokade sa puteva“, naveli su u saopštenju.

Podsetimo, prethodno je premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio da se sastao sa komandantom Kfora i da nema informacije da se ta misija sprema da interveniše na severu Kosova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar