stejt department
Foto.:EPA/MIKE THEILER

Sjedinjene Američke Države očekuju da Kosovo i Srbija iskoriste sastanak u Ohridu 18. marta da pokažu svoju posvećenost regionu sa mirnom budućnošću, rečeno je u Stejt departmentu za Gazetu ekspres.

Na pitanje kakva su očekivanja SAD od sastanka 18. marta u Ohridu, neimenovani portparol američkog Stejt departmenta je rekao da „očekuju da Kosovo i Srbija iskoriste sastanak 18. marta u Ohridu da pokažu svoju posvećenost mirnoj budućnosti regiona“.

On je dodao da SAD podstiču Kosovo i Srbiju da rade konstruktivno i fleksibilno na punoj primeni francusko-nemačkog predloga i ponovio svoju snažnu podršku dijalogu koji vodi Evropska unija, prenosi Kosovo Onlajn.

„Očekujemo da će dve strane iskoristiti razgovore u Ohridu, u Severnoj Makedoniji, da pokažu svoju posvećenost mirnoj budućnosti regiona. Ohrabrujemo strane da nastave da se konstruktivno i fleksibilno angažuju dok idu ka punoj primeni ovog predloga. Mi u potpunosti podržavamo dijalog uz posredovanje Evropske unije“, rekao je portparol Stejt departmenta.

***

BONUS VIDEO – Predlog o Kosovu: Kakvu simboliku ima Ohrid?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar