Foto:instagram/buducnostsrbijeav

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je saopštio da je večeras završio drugi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i dodao da će se sada finalizirati pripreme za sastanak srpskog predsednika sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Ohridu u subotu 18. marta.

„Završio sam drugi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi čuo njegovo mišljenje o planu implementacije i daljem kretanju ka evropskom sporazumu. Dobio sam povratne informacije od obe strane i sada ćemo finalizirati pripreme za sastanak u Ohridu u subotu 18. marta“, napisao je Miroslav Lajčak na Tviteru.

Podsetimo, Lajčak je ranije za RTS govorio o preduslovima za sprovođenje evropskog plana i kao osnovni naveo formiranje Zajednice srpskih opština.

Lajčak je naveo da ako se pogleda predlog EU, on govori o normalizaciji, a ne o nekoj kapitulaciji.

Nije cilj, kaže Lajčak, da neko pobedi ili izgubi. „Cilj je da tražimo vin-vin situaciju i da otvorimo evropska vrata“, naglasio je Lajčak.

Sastanak u Ohridu, napominje, ima cilj da se dogovorimo oko ispunjavanja sporazuma koji ima toliku podršku EU kakve se, kako je naglasio, on ne seća u prošlosti.

***

BONUS VIDEO – Kosovski sporazum, najavljeni protesti, a izbori?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar