Opština Vračar zgrada Foto:Vesna Lalic/Nova.rs

Član Glavnog odbora Narodne stranke Bojan Šurkalović izabran je u Veće opštine Vračar, uprkos tvrdnjama predsednika te stranke Vladimira Gajića da Narodna stranka nije u bilo kakvoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom na Vračaru, niti bilo gde u Srbiji, kao i da neće učestvovati na bilo koji način "u formiranju nove vlasti na Vračaru, niti će u opštinskoj vlasti uzeti učešće".

Sa 33 glasa za, na mesto predsednika Opštine Vračar izabran je, treći put uzastopno, Milan Nedeljković iz SNS, prenosi N1.

Podsećanja radi, novoformirana skupštinska većina, koju čini 25 odbornika koalicije okupljene oko naprednjaka, sedam odbornika sa četiri lokalne izborne liste i dvojica odbornika Narodne stranke, izabrala je na konstitutivnoj sednici održanoj u ponedeljak akademika Jovana Hadži Đokića (SNS) za predsednika Skupštine Gradske opštine Vračar.

Lider Narodne stranke Vladimir Gajić reagovao je nakon što je Bogdan Tatić iz opozicione koalicije „Biramo Vračar“ izjavio za N1 da su izbor Hadži Đokića podržala i dvojica odbornika Narodne stranke.

„Maske su definitivno pale, sada je potpuno jasno ko su sateliti Srpske napredne stranke, a ono što je iznenađujuće je to što su i odbornici Narodne stranke glasali za kandidata naprednjaka i tako ozvaničili koaliciju sa SNS“, poručio je Tatić u izjavi za N1.

***

BONUS VIDEO – Stari grad Bastać na funkciji, opozicija ostaje u opoziciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare