Branko Ružić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Pojedini tabloidi doveli su u vezu ministra prosvete i funkcionera SPS Branka Ružića sa grupom Veljka Belivuka, a on u izjavi za Nova.rs kaže da su ovakvi navodi veoma opasne insinuacije i da predstavljaju svesno kriminalizovanje njega lično.

„Teži se senzacionalizmu, ali sve mora da ima granice, a ovde je granica pređena. To može da ugrozi moju bezbednost i bezbednost moje porodice“, kaže Ružić za naš portal.

On navodi da „objavljivanje takvih insinuacija, da nije opasno, bilo bi smešno“.

„Čvrsto podržavam borbu države protiv organizovanog kriminala, a svako ko je napravio neko krivično delo treba da odgovara“, dodaje Ružić.

Jedan tabloid objavio je fotografiju Ružića s grupom ljudi, među kojima je i ubijeni pripadnik „škaljarskog“ klana Damir Hodžić, koji je prošle godine ubijen na Krfu. Zanimljivo je da je na slici i predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković inače član SNS, ali se njegovo prisustvo nije dovodilo u vezu sa kriminalcima.

Takođe, objavljeni su i navodni transkripti razgovora Veljka Belivuka sa Vladimirom Vuletićem, bivšim potpredsednikom Partizana, a u kojim Vuletić (koji tvrdi da je razgovor montiran) u jednom trenutku kaže „Ružić je naš“.

Ministar prosvete ranije danas je o fotografiji sa Hodžićem rekao da je nastala u Obrenovcu za Prvi maj 2017. godine, gde je boravio sa svojom porodicom, a fotografisao se sa njemu nepoznatom grupom muškaraca i dodao da on ne može da ih legitimiše.

On je naveo i da je dolazio u kontakt s navijačima, ali je dodao da su njega oni zanimali zbog načina na koji navijaju, „da ne prave probleme klubu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare