Branko Ružić Beograd 24.08.2021. Završena sednica Kriznog štaba, izjave, Krizni štab, koronavirus, polazak u školu, škola, 1. septembar
Branko Ružić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar prosvete i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je danas da ne vidi utemeljenje u kritikama da SPS flertuje sa opozicijom, koje su na račun njegove partije izneli lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, i ocenio da je SPS uvek vodila državotvornu politiku.

„Mogu da potvrdim našu državotvornu orjentaciju uveren sam da će predsednici SNS-a i SPS-a Aleksandar Vučić i Ivica Dačić razgovarati o svemu. Ne vidim utemeljenje ovih kritika, smatram da je Aleksandar Vučić odneo pobedu za državu u parlamentu Srbije. SPS postoji 33 godine, a da flertujemo sa opozicijom ne bi naš zajednički kandidat na predsedničkim izborima osvojio tako dominantnu pobedu“, rekao je Ružić na Radio televiziji Vojvodine.

Za stavove SPS-a o sankcijama Rusiji ili Kosovu i Metohiji, Ružić smatra da nisu populizam, već državna politika i kako je dodao „ne vidi da ti stavovi ne korespondiraju sa stavom države.

Ružić je dodao da „ovo kompleksno vreme“ i da Vučić ima najkorektnijeg i najiskrenijeg saveznika u Dačiću sa kojim je zajedno radio i na potpisivanju Briselskog sporazuma i na otpriznavanju nezavisnosti Kosova.

Odbacio je tvrdnje da SPS ucenjuje naprednjake i Vučića i istakao da su svi poslanici SPS-a i Jedinstvene Srbije u skupštini glasali za Izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine.

„Ne treba podizati tenzije, država je u teškom trenutku i najlekovitije je da predsednici SNS-a i SPS-a razgovaraju na ovu temu jer mislim da ovo šteti Srbiji“ ponovio je Ružić.

On je dodao da su izbori jedan od načina da se proveri podrška državnoj politici.

***

BONUS VIDEO – Kako se branilo Kosovo u Skupštini?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar