Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je jutros na TV Hepi gde je govorila o “Protestima protiv nasilja” sa svojim domaćinom Milomirom Marićem. Predsednica Vlade Srbije rekla je da opozicija pokušava bez izbora da dođe na vlast, dok je Marić okupljene građane nazvao ruljom koja hoće na silu da ruši režim.

Brnabić je rekla da opozicija odbija izbore i da želi da “kadrira Vladu Srbije na ulici“. Nisu su se tu zaustavili premijerka i njen domaćin Marić, već su istom tonu govorili o nezavisnim medijima, novinarima i svima koji na bilo koji način kritikuju aktuelnu vlast.

Pročitajte još...

„Ta rulja će da određuje“, konstatovao je Marić, da bi se potom na sve to nadovezala premijerka.

„Oni neće izbore, već će za mesec dana, kad im se ne sviđa nešto drugo da traže smenu nekog ministra, ali neće izbore. Kako je to normalno. Oni hoće da izgase sve medije koji im se ne sviđaju, neće izbore, već će neko vreme da bude onakva medijska sloboda kakvu oni žele, a to je da postoje tajkunski Šolakovi mediji i da niko nema drugačije mišljenje. Da niko nema slobodnu volju da se učlani u SNS“, rekla je ona, a zatim dodala de je medijima vođena hajka na tenisera Janka Tipsarevića zato što se učlanio u njihovu partiju.

„Šta ti to treba Janko… Sram te bilo, Janko. U ovoj zemlji više nemate slobodu volju da se učlanite u neku političku stranku da vas automatski ne napadnu.. Kakva je to demokratija, kakva je to normalno. Kako je to uopšte normalno u jednoj civilizovanoj zemlji. Kako neko može da pomisli da su takve vrednosti demokratske“, zapitala se ona.

Ona je potom optužila lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da protestuje protiv rijaliti programa, iako je, kako kaže, on doveo rijaliti u Srbiju.

„Kako je moguće da Dragan Đilas protestuje protiv rijalitija, a on je rodonačelnik rijalitija u Srbiji. On je doveo Velikog brata, stavio ga u Pionirski grad, dečije odmaralište. Uništio dečije odmaralište zarad sopstvenog profita. Stavio Velikog brata na tada elitni televiziju B92 i u tom smislu uništio i taj B92 na način kakav je taj B92 bio. U tom paralelnom svetu koji nam prave je on protvi rijalitija, oni su fini, a mi smo katastrofa, a oni su fini“, rekla je Brnabić.

Premijerka se potom požalila da je najveći napad doživela zbog fotomontaže koju je objavila na Tviteru.

„Ono što je neverovatno… Ja sam dodala tri osobe, a oni su dodavali hiljade na isti način. Onda su to iskoristili da kažu da sam ja bezdušna… A to što su oni pravili fotomontažu, dodavali hilajde na neki skup, lagali i varali.. Na skupu nema nikakve veze sa žrtvama, to je bio politički skup, a oni su priznali da je to političku skup… Ja sam pokazala šta su oni uradili sa tog protesta protiv nasilja, a ne sa nekog komemorativnog skupa. Kako je moguće da je to za njih politički skup, a kad ja pokažem šta su oni uradili to je onda vređanje žrtava. Pa taj skup nema veze sa žrtvama. Na plastičan način sam pokazala šta su uradili. Onda sam kriva ja što sam pokazala šta su uradili, a nisu oni koji su falsifikovali brojeve i koji su lagali. Dakle, oni su divni, a mi smo bezdušni. I to pokazuje tu parlalenu stvarnost koju oni stvaraju. Oni su to doveli do besmisla – nemate s kim da pričate, o čemu da pričate, nemate zaista nijedan zahtev koji možete da uslušite, a da ima bilo kakve veze sa skupom koji se održava“, rekla je Ana Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare