Marinika Tepić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Romska ženska mreža Srbije izrazila je večeras solidarnost sa potpredsednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić i svim pripadnicama rumunske nacionalne manjine, a povodom svih napada i govora mržnje oličenom u nastupu reditelja i komandanta nekadašnje paravojne formacije "Beli orlovi" Dragoslava Bokana u medijima sa nacionalnom frekvencijom.

„Mi, žene različitog etničkog porekla, smo svakodnevno suočene sa diskriminacijom. Mi smo isključene iz političkog života i od nas se očekuje da se ne bavimo politikom, nama se ne veruje. Dozvoljeno nam je da govorimo samo o pitanjima direktno vezanim za našu manjinsku zajednicu. Zanimljive smo samo onda kada treba da sakupimo glasove svoje zajednice“, navedeno je u saopštenju.

One su dodale da su one „građanke ove zemlje, a ne nacionalni neprijatelji“.

„Neprijatelji Srbije su oni koji raspiruju rasnu, nacionalnu i versku mržnju. Oni koji sprečavaju žene da javno govore šta misle, oni koji propagiraju i sprovode nasilje nad ženama. Zahtevamo od medija da ukazuju i spreče govor mržnje. Zahtevamo od države da reaguje i kazni nasilje“, navedeno je.

Bonus video – Utisak nedelje: Marinika Tepić, Čedomir Čupić i Zdravko Ponoš

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare