Lazar Ristovski Foto: Printscreen/Pink

Glumac Lazar Ristovski rekao je da miting Srpske napredne stranke "Srbija nade" pokazuje da postoji Srbija van Beograda. On je upozorio da ako se ova konfrontacija u društvu nastavi daljim zaoštravanje odnosa i mržnjom preti opasnost od građanskog rata.

Kako je rekao, dva su načina da se ova situacija reši, a oba podrazumevaju katarzu.

„Jedna je zajednička katarza kroz zajednički zagrljaj u kojem bismo prolili suze radosnice, a u to malo verujem. A drugi način je da se desi katarza u kojoj pada krv na ulicama, gori Skupština i u kojoj se gine. U tom slučaju Srbija se vraća 100 godina unazad“, upozorio je Ristovski.

Ristovski je Ukazao je na to da drugačije mišljenje ne znači sukob nego dijalog.

„Zato sada, kada smo jači, prvi pružimo ruku pomirenja. Čujem da se sutra neće blokirati Gazela. Zar to nije dobra vest? Eto, ruka pomirenja sa druge strane je pružena. Ukidaju se rijalitiji. I to je pomak, to su dobri vesnici za Srbiju. Budimo pametni, nemojte da prolivamo bratsku krv, dovoljno smo krvarili“, rekao je Ristovski.

Za sebe je rekao da je narodni glumac, prenosi RTS.

„Uvek sam govorio ono što mislim i tako govorim i danas. Ja sam graditelj, a ne rušitelj. Ja sam uz pomoć države napravio Dom kulture u mom Ravnom Selu. Mesto gde će mladi učiti ljubav i toleranciju. To bi mogla biti velika akcija države. Da vrati u funkciju domove kulture“, dodao je Ristovski.

Podržao je predsednika da stvori bolju Srbiju.

„On to radi iz dana u dan, pa i pruženom rukom prijateljstva. Neka živi duh tolerancije u Srbiji. Živela takva Srbija“, istakao je glumac.

***

BONUS VIDEO – Ljudi odlaze sa skupa SNS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare