Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i narodni poslanik Marijan Rističević dali su izjave u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu o incidentu koji se dogodio 8. maja na stepenicima Skupštine Srbije kada su poslanici Dveri blokirali ulaz u parlament.

Rističević je po izlasku iz tužilaštva kratko za N1 rekao da ostaje pri svemu onome što je ranije govorio, dok je njegov advokat Svetozar Vujačić rekao da su oni tokom saslušanja prikazali snimke i fotografije koji, kako kaže, potvrđuju da je bilo fizičkog sukoba.

Vujačić očekuje da tužilaštvo pokrene istragu o slučaju i dodaje da se njegov klijent pridružio krivičnom gonjenju te da je istakao odštetni zahtev.

„Već je sada potpuno izvesno da će doneti rešenje o sprovođenju istrage i da će biti podignuta optužnica protiv Boška Obradovića, na osnovu dokaza koji postoje u tužilaštvu i koje smo mi danas priložili, za nasilničko ponašanje“, rekao je on.

Vujačić je istakao da bi oni, ako bi se Obradović izvinio Rističeviću, odustali od imovinsko-pravnog zahteva, „a čak se možda ne bi pridružili ni krivičnom gonjenju“. Ministar Lončar je saslušan nakon Rističevića.

Lider Boško Obradović i trojica članova Dveri su saslušani 28. maja i oni su odbacili navode krivične prijave Ministarstva unutrašnjih poslova koja ih tereti za nasilničko ponašanje.

Obradović je rekao tada da je bilo „verbalne agresije“, ali je negirao da je došlo do fizičkog sukoba.

„Ovde krivičnog dela po službenoj dužnosti nema i maltene na silu se pokušava optužiti neko“, rekao je Mihajlo Lakčević, branilac Obradovića, koji je prisustvovao današnjim saslušanjima.

Tužilaštvo je ranije najavilo će nakon saslušanja oštećenih i svedoka naložiti veštačenje povreda koje su nastale, a zatim doneti odluku da li će odbaciti krivičnu prijavu ili pokrenuti istragu.

Narodni poslanici Dveri i njihove pristalice su tokom protesta ispred ulaza u Skupštinu Srbije nasrnuli na pojedine ministre i narodne poslanike.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar