Ratko Ristić i Ana Brnabić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Prorektor Beogradskog univerziteta Ratko Ristić reagovao je večeras, nakon što ga je napala predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić jer je podržao koaliciju "Moramo" za predstojeće izbore, navodeći da je zabrinjavajuće da premijer jedne zemlje komentariše slobodnu volju jednog običnog čoveka u Srbiji.

Ratko Ristić juče je svojim potpisom podržao izbornu listu koalicije „Moramo“ navodeći da je za njega to potpuno prirodno, a ubrzo ga je na Tviteru napala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zbog te podrške.

„Zabrinjavajuće je da premijer jedne vlade komentariše slobodnu volju jednog običnog čoveka u Srbiji koji se zove Ratko Ristić i koji jednostavno iskaže svoju privrženost nekoj političkoj opciji povodom sledećih izbora“, rekao je Ristić za Nova.rs.

Naš sagovornik ističe da je „baš iznenađen“ jer ga je na društvenim mrežama prozvala predsednica Vlade Srbije, a ujedno i visoka funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

„Mislim da bi premijer jedne vlade trebalo da se bavi nekim ozbiljnijim poslovima, koji su od značaja za državu, a ne da se upliće i komentariše ono što je korpus osnovnih ljudskih prava svakog čoveka u ovoj zemlji“, poručuje Ristić i dodaje:

„Iznenađen sam, šta ona ima da se bavi sa mnom, neka se bavi sobom. Prosto ne znam da li da se smejem ili da plačem. Ovo je smešno.“

On dodaje i da lično poznaje „veliki broj ljudi koji su izuzetno markantni pojedinci u svojim strukama i koji nemaju nikakvu mrlju u karijeri, a koji su podržali koaliciju ‘Moramo'“.

„Verovatno ih brine ta vrsta podrške javnih ličnosti jednoj koaliciji koja je nastala vrlo spontano i vrlo skoro“, odgovara Ristić na pitanje da li se radi o nekom strahu vladajuće stranke zbog predstojećih izbora.

Podsetimo, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je na Tviteru nakon vesti da je prorektor Beogradskog univerziteta podržao „Moramo“ optužila Ristića da je navodno „tako podržao i izdavanje dozvola za male hideoelektrane protiv kojih je onda protestovao“.

„Tako je, kao član republičke Revizione komisije, potpisom podržao i izdavanje građevinskih dozvola za male hidroelektrane, uključujući i na Staroj Planini, protiv kojih je onda protestovao. Kredibilan partner, bez sumnje“, napisala je Brnabić.

Bonus video – Ratko Ristić u „Utisku nedelje“ na Nova S

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare