Sednica Republičke izborne komisije RIK Foto:FoNet/Milica Vučković

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je na večerašnjoj sednici izborne liste "Mi - glas naroda - prof. dr Branislav Nestorović" i "Srbija na Zapadu -Zoran Vuletić - Nemanja Milošević -Da se struka pita Vladimir Kovačević" za parlamentarne izbore 17. decembra i donela odluku o početku glasanja na biračkim mestima u inostranstvu.

Komisija je usvojila i rešenja o imenovanju članova i zamenika članova dve noboproglašene liste u RIK, kao i o imenovanju predstavnika liste „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“.

Usvojen je i predlog da se, zbog vremenske razlike, na biračkim mestima u Kanadi, Sjedinjenim Državama, Portugaliji i Ujedinjenom Kraljevstvu glasa 16. decembra od 7-20 časova, a u svim ostalim zemljama 17. decembra u isto vreme koje je predviđeno za glasanje u Srbiji, od 7-20 časova.

Komisija je ranije za glasanje u inostranstvu odredila ukupno 81 biračko mesto, a večerašnju odluku o vremenu glasanja prati i upozorenje da se rezultati sa tih biračkih mesta ne smeju objavljivati i saopštvati pre zatvaranja birališta u Srbiji.

Pre večeranje odluke RIK je proglasio liste: „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, „Ivica Dačić – premijer Srbije“, „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, lista pokreta Dveri i stranke Zavetnici „Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga“, „Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju“, listu Saveza vojvođanskih Mađara, kao i listu „Srbija protiv nasilja“.

Komisija je proglasila i liste „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – SPP – DSHV“, „SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin“, „Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“, „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“, „Dobro jutro, Srbiji – Saša Radulović (DJB) – Boris Tadić (SDS) – Ana Pejić (Otete bebe)“ i listu „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“.

Rok za utvrđivanje zbirne izborne liste je 1. decembar.

***

BONUS VIDEO – Koliko je bizarna predizborna kampanja u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar