Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Rasprava o novim ministrima i novoj vladi iznedrila je nekoliko zanimljivih poslaničkih govora. Osim rep nastupa poslanice SPS, juče se posebno izdvojio i prvi govor novog poslanika Aleksandra Saše Jovanovića, nekadašnjeg učesnika rijalitija, novinara i autora.

Jovanović, koji je u Skupštinu izabran sa liste PUPS, jedan od prvih govora posvetio je opoziciji. Jovanović je političke protivnike kritikovao zbog toga što ne hvale poteze Vlade.

„Opoziciju neću da pominjem, jer sam godinama bio deo opozicije. Opozicija će postati deo pozicije ili pozicija tek onda kada nauče da kažu – bravo. Kada kažu „bravo“ za Beograd na vodi. Neću da ulazim u detalje, ali je suludo ne reći „bravo“ za Beograd na vodi, a ne reći „ua“ za Beograd na heroinu, i Beograd na udžericama kakav je bio pre Beograda na vodi“, rekao je Jovanović.

Znam da rizikujem, rekao je dalje Jovanović, da će „vlada u senci na Tviteru sada da me razapne“. Jovanović je dobro anticipirao reakciju na pomenutoj društvenoj mreži:

Imao je i unapred spreman odgovor:

„To mene ne interesuje. Znam da će mnoge moje kolege koje sada ovo gledaju i koje misle da su mi kolege, od kojih sam mnoge odškolovao da budu urednici, sada se truditi da nađu nešto iz moje biografije što im ne odgovara, ali sam siguran da ću makar sa moje strane i u ime poslaničke grupe PUPS da se trudim da bez obzira na sve udarce, sve uvrede, da pomognem ovim ljudima i ovoj Vladi koja treba da pomogne celoj Srbiji  i svima nama“, rekao je, između ostalog, Jovanović.

Na prvi skupštinski nastup kreativnog direktora za video sadržaj na portalu Telegraf.rs reagovali su mnogi na društvenim mrežama, između ostalih i Sergej Trifunović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare