Glauk Konjufca Foto:STRINGER / AFP / Profimedia

Predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca rekao je da se reciprocitet Kosova prema Srbiji mora uspostaviti u svim dimenzijama.

On je za prištinsku televiziju KTV rekao da je akcija na severu Kosova i uspostavljanje reciprociteta u registarskim tablicama vozila bila neophodna i imala samo jednu svrhu, da prakse ulaska automobila iz Srbije na Kosovo i Kosova za Srbiju budu „jednake i recipročne“.

„Ovo je važan deo državnog suvereniteta, gde namećete recipročne mere kao što to čini druga država. Reciprocitet se mora dovršiti u svakoj dimenziji, čak i u trgovini, u načinu na koji roba dolazi, i u svakom drugom aspektu“, rekao je Konjufca.

Prema njemu pretnje iz Srbije ne bi trebalo da zaustave institucije Kosova od potpunog uspostavljanja reciprociteta.

„U bilo kojoj meri koju Vlada preduzme, ako Srbija primeni takvu vrstu pretnje sa tenkovima, avionima i vojnicima koji se približavaju granici, mislim da to ne bi trebalo da plaši naše institucije da dobiju sve ono u šta smo ubedjeni da smo u pravu. Tek kada Srbija vidi da smo odlučni da definitivno želimo da sprovedemo tu meru, ona shvata da strah i zastrašivanje nemaju efekta“, kazao je on.

Kako je predsednik kosovskog parlamenta dodao, ako je Kosovo država i republika i „nema ni tačke dileme i sumnje, svi lideri i svi ljudi moraju delovati i upotpuniti reciprocitet sa Srbijom“.

Bonus video: Vojnici kfora na Jarinju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar