Kosovska policija
Foto: Printscreen/kossev.info

Na stotinjak metara od novosagrađenog mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice kod Dudinog krša nalazi se deset oklopnih vozila Specijalnih jedinica Kosovske policije.

Repoter Kosseva je na licu mesta zatražio izjavu od policajaca zbog čega se oni trenutno nalaze na ovom mestu. Međutim, kako mu je rečeno, oni nisu ovlašćeni da daju izjave i uputili su ga na njihovu bazu u Južnoj Mitrovici.

Prema nezvaničnim informacijama sa terena, ovakve jedinice se nalaze i kod Leposavića.

Danas se u Srbiji održava referendum za ustavne promene, koji je kosovska vlast zabranila da se održi na Kosovu, a vlast Srbije organizovala glasanje za svoje državljane sa Kosova van ove teritorije – u Raški, Novom Pazaru, Kuršumliji i Vranju.

To je ujedno i prvi put da Srbi sa Kosova ne glasaju na Kosovu. U međuvremenu je šef Srpske liste Goran Rakić danas obećao da će se u svim većinski srpskim sredinama na Kosovu glasanje održati 3. aprila – kada se bude birao predsednik Srbije.

Osim novog obećanja, dao je još jedan ultimatum kosovskim vlastima: Ukoliko se Srbima ne dozvoli da glasaju u svim srpskim sredinama na proleće, Srbi će uvesti reciprocitet. Dosadašnja obećanja i ultimatumi iz ove stranke nisu ispunjeni.

BONUS VIDEO Ivan Milićević: Referendum je test za stanje biračkog tela pred izbore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar