Sanda Rašković Ivić
Sanda Rašković Ivić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da će se nova vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić suočiti s nekoliko velikih izazova i da bi zbog toga bilo "lekovito da režim prestane od opozicije da pravi neprijatelje".

Rašković Ivić je, kako je saopštila Narodna stranka, rekla da će ti izazovi biti odnos prema sankcijama Rusiji, obezbeđivanje energetske i prehrambene sigurnosti i držanje inflacije pod kontrolom, i ocenila da bi bilo dobro da se o tim temama diskutuje u javnosti.

„Bilo bi dobro da se otvore svi mediji i da se o važnim temama diskutuje ne samo u parlamentu, nego i u medijima. Nadam se tome, ali ne očekujem da će se to dogoditi, jer su za to imali deset godina, a nisu uradili“, rekla je Rašković Ivić Televiziji N1.

Ona je ocenila da je Vučićev govor u utorak, prilikom polaganja zakletve za drugi mandat na čelu države bio „red obećanja, red samohvale, red samosažaljenja, pa potom blago zastrašivanje i davanje velikih obećanja i busanje u nacionalna prsa“.

„Najjači utisak mi je ostavilo njegovo insistiranje na evropskom putu Srbije, što je bilo namenjeno Zapadu, kao i razmatranje sankcija Rusiji“, kazala je Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je navela da do sada nije bilo prilike da se čuje „nijedan argument zbog kojeg bi trebalo uvesti sankcije Rusiji“ i dodala da bi o tome trebalo da se diskutuje u parlamentu, gde bi vlast trebalo da javno predoči posledice i uvođenja, i neuvođenja sankcija.

Na pitanje da li je „savez Jeremić-Djilas gotov ili se može očekivati pomirenje“, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da Narodna stranka smatra da je „potpuno irelevantno i gradjanima neinteresantno s kim mi možemo, a s kim ne možemo“.

„U Skupštini Srbije imaćemo poslanički klub od 12 poslanika i predstavljaćemo svoj program, a kada izbori budu raspisani, tada ćemo odlučiti u odnosu na potrebe gradjana i programe. Isključujemo mogućnost saradnje Narodne stranke sa strankama koje su saradjivale ili saradjuju sa režimom“, rekla je ona.

BONUS VIDEO: Dejan Ilić o dve verzije Vučića i desnici nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar