Foto: Nova.rs,Ivan Dinić/Nova S, Profimedia

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić u intervjuu za list "Nova" osvrnula se na sve češću potrebu šefa srpske države, Aleksandra Vučića, da poredi odlazak na more u Hrvatsku sa odlaskom u Jasenovac.

Na pitanje kako objašnjava potrebe šefa srpske države Aleksandra Vučića, koji neretko poredi i postovećuje odlazak na letovanje u Hrvatsku sa odlaskom u Jasenovac, Rašković Ivić je kazala da je u pitanju samoreklama i samoizdizanje.

„Odlazak u Jasenovac je čin poklonjenja  žrtvama ustaškog terora,to je čin sećanja i klečanja pored odra nevinih, da se ta crna istorija više ne ponovi. Letovanje u Hrvatskoj je čin izbora godišnjeg odmora. Ako baš insistiramo na mračnoj istoriji, i Turci su Srbe nabijali na kolac, pa niko ne govori protiv odlaska u Tursku na letovanje. I dobro je što ne govori. Opet imamo poruku“: Eto ja se klanjam žrtvama, a vi se brčkate u moru“. Opet imamo samoreklamu i samoizdizanje“, opisala je ona.

Pročitajte još...

Na pitanje zašto predsednik Srbije, poznat po tome što većinu odluka donosi sam, ne donese sam i odluku o sankcijama Rusiji, Rašković Ivić kaže da on to ne želi da uradi zbog toga što hoće da podeli odgovornost.

Od kad mu je zabranjeno da poseti Hrvatsku, Vučić je u više navarata tvrdio kako on ne želi na more „da se brčka“ i da, dok je živ neće otići na hrvatsko primorje. Predsednik je rekao kako njega more uopšte ne zanima, već Jasenovac.

„Kome smetam, jesam li rekao neku ružnu reč o bilo kome? Svi svojim putem, ali nemojte mene da terate, ja neću na more – Ja hoću u Jasenovac, a vi mi ne date, zašto“, upitao je Vučić predstavnike hrvatskih vlasti.

BONUS VIDEO: Sukob Dragana Đilasa i Vuka Jeremića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare