Marinika Tepić i Miroslav Aleksić Foto: Ujedinjeni za pobedu Srbije

Trzavice na relaciji Stranka slobode i pravde - Narodna stranka ne prestaju. Novi povod za raspravu jeste da li je predsednik poslaničkog kluba NS Miroslav Aleksić opsovao potpredsednicu SSP Mariniku Tepić na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.

Pročitajte još...

Sudeći prema informacijama koje su došle do javnosti, problem je nastao oko rasporeda sedenja u parlamentu. Detalje celog slučaja javnost je mogla da sazna iz intervjua lidera SSP Dragana Đilasa za portal Direktno. Poslanička grupa Ujedinjeni, navodno, ima „najbolja“ mesta jer su stalno u kadru RTS.

Zato je deo opozicije seo na ova mesta i tu je nastao problem, a kako kažu iz SSP predsedavajući poslaničke grupe narodne stranke Miroslav Aleksić je tom prilikom opsovao predsedavajuću Ujedinjenih Mariniku Tepić.

Na pitanje da li je istina da je Marinika Tepić pitala kolege zašto su seli na mesta namenjena Ujedinjenima, a da je onda predsednik jedne poslaničke grupe opsovao, lider SSP Dragan Đilas je u intervjuu za portal Direktno odgovorio:

Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Da li zaista mislite da je bilo kome u Srbiji bitno gde ko sedi u parlamentu? Nama iz SSP-a nije. Zato smo i seli tamo gde je bilo mesta. A što se tiče rečnika koji je koristio g. Aleksić, on nije bio primeren, posebno ne prema jednoj dami““, rekao je Đilas i na taj način potvrdio da je Aleksić opsovao Tepić.

Reagujući na ovaj intervju potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić je na Tviteru sve negirao.

„Miki Aleksić nije opsovao Mariniku. Nije se desilo. To je čista laž“.

Zatim je usledio odgovor Marinike Tepić:

„G-dine Gajiću, desilo se i istina je. To što Vi niste čuli, jer sedite u poslednjoj klupi pet redova dalje, ne menja stvar. Reči kojima mi se obratio Miki Aleksić pred više svedoka, ispod su svakog nivoa. Posebno što smo nas dvoje uvek dobro sarađivali. Verujem da ćemo i ubuduće.

Aleksić, pak, u izjavi za Nova.rs, kaže da to nije istina.

Miroslav Aleksić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Ovo je laž neverovatna. Pet ljudi je sedelo oko nas“, kaže Aleksić i dalje objašnjava:

„Lista Ujedinjeni za pobedu Srbije, dobila je blok u kojem će sedeti u skupštini, ali u okviru toga ne postoji raspored gde ko sedi. Na konsultacijama pre konstitutivne sednice Marinika je tražila da ne sedi pored Narodne i Demokratske stranke, već tamo gde sede poslanici sa liste Moramo. Pitala je to i mene lično, ja sam pozvao Nebojšu Zelenovića i Radomira Lazovića i oni su pristali bez problema. Međutim, ona me je uveče zvala i rekla da odustaje od toga. Na dan sednice poslanici DS i mi smo stigli oko 9.30 i seli smo tako kako smo seli. Ujedinjeni su došli poslednji i Marinika mi je tad prišla i rekla „Ej ćao, aj sad svi pomeranje za dva mesta“. Rekao sam da ne razumem o čemu priča, a ona mi je rekla da je parlamentarna praksa da najveća poslanička grupa bira gde sedi.

Marinika Tepić, Dragana Rakić, Zoran Lutovac, Stefan Jovanović i Miroslav Aleksić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

I tu je došlo do rasprave u kojem su se i jedno i drugo kako kaže Aleksić poslužili žargonskim rečenicama.

Međutim, tvrdi potpredsednik NS, nije izgovorio ono što se navodi u režimskim medijima.

„Meni je ovo skandal zaista, da se mi na ovaj način bavimo jedni drugima, umesto režimom. Najmanje je bitno ko gde sedi, važno je ko šta priča i ko se bori protiv vlasti“.

BONUS VIDEO: Tepić i Aleksić posle predaje potpisa u RIK-u: Srbija pokazala da može da se ujedini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare