Nenad Rašić Foto:Medija centar Beograd

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao je danas da se na sastanku o Zajednici srpskih opština (ZSO) u američkoj ambasadi u Prištini razgovaralo o političkom i pravnom okviru ZSO i dodao da se radilo o "interesantnom skupu".

„Bilo je replika i različitog mišljenja ali sveukupno verujem da je kvalitet razgovora bio na visokom nivou“, kazao je Rašić za Radio Slobodna Evropa (RSE).

On je naveo i da su učesnici razgovora bili „relevantni sagovornici“, svesni situacije i okolnosti pod kojima je pokrenuta diskusija o formiranju ZSO i da ima potencijala za dalje razgovore.

Milica Andrić Rakić, koja je sastanku prisustvovala ispred nevladine organizacije Nova društvena inicijativa, kazala je da se razgovaralo kako bi funkcionisala ZSO, koje usluge bi pružala, kako može da se uskladi sa kosovskim pravnim okvirom a da opet bude u skladu sa Briselskim sporazumom.

„Pozicije (učesnika diskusije) su bile veoma, veoma različite“, navela je ona i dodala da je uprkos tome diskusija bila „civilizovana“.

***
BONUS VIDEO – Šta su realni dometi ZSO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar