Edi Rama
Edi Rama Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da stav premijera Kosova Aljbina Kurtija o inicijativi Otvoreni Balkan nikuda ne vodi, ali je poručio kako ne želi da ulazi u polemiku sa Kurtijem.

Rama je u intervjuu za „Njuz24“ istakao da Kurti ima drugačiji pristup u vezi inicijative Otvoreni Balkan koji bi, kako je naveo, doprineo rešavanju problema između Kosova i Srbije.

„Mislim da je kosovski pristup, tačnije kreatora politike i donosioca odluka na Kosovu, duboko drugačiji. To je njihovo pravo, ali sa druge strane sam ubeđen da je ova inicijativa potreba, ali i pristup u funkciji oslobađanja mnogih zatvorenih potencijala ovog regiona i olakšanje dijaloga i konačnog rešavanja kosovskog pitanja“, ocenio je Rama, prenosi portal Kosovo onlajn.

On je doda kako ne želi da ulazi u polemiku sa Kurtijem, ali da Kurtijev pristup Kosovo nikuda ne vodi.

„Aljbin ima svoju viziju. Želim najbolje Kosovu i zato ne mogu a da ne kažem da je dosadašnji pristup predodređen da propadne i da Kosovo ne vodi nikuda. Kosovo je već nekoliko godina pozitivan, pouzdan i poželjni partner albanskih saveznika. Ovakav pristup nije pozitivna stvar“, zaključio je premijer Albanije.

BONUS VIDEO: Da li je Otvoreni Balkan pokušaj regionalnog odgovora na zastoj u evrointegracijama?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar