Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN / POOL

Premijer Albanije Edi Rama zatražio je danas od Kfora da preuzme kontrolu nad severom Kosova, prenosi portal Reporteri.net.

Rama je, na konferenciji za novinare, istakao da bi svako oklevanje i odlaganje takve odluke moglo da rezultira mnogo većim problemima, nego što je to bilo u nedelju u selu Banjska.

„Kfor mora da preuzme kontrolu nad severom. Svako oklevanje i odlaganje, uz argumentaciju proteklih nekoliko sati da li imamo trupe ili ne, moglo bi da učini sutrašnju intervenciju Kfora mnogo većom, i u smislu trupa i poteškoća. Zato sam danas ovde i drago mi je što i Kosovo traži i Kfor na severu“, istakao je Rama.

Rama je kao dobar potez ocenio izjavu predsednice Kosova Vjose Osmani, koja je od Sjedinjenih Američkih Država zatražila pomoć za pisanje Statuta Zajednice srpskih opština.

Ne znam kakvo je mišljenje strateških saveznika o tom zahtevu, ali je on u suštini pozitivan i to je korak Kosova u pravom smeru, rekao je Rama.

„Kosovo danas, više nego pre tragedije, mora uporno da traži dijalog, da veruje u njega i da svom energijom teži njegovom uspešnom završetku. Francusko-nemački plan je i dalje na stolu“, poručio je Rama.

BONUS VIDEO Vučić komentarisao snimak Radoičića i dokument koji je objavio Svečlja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar