Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Poslanica u Skupštini Srbije Dragana Rakić izjavila je danas da je policija privela dvojicu funkcionera Demokratske stranke, nakon manjeg sukoba članova DS koji su pokušali da prisustvuju javnoj raspravi povodom plana Generalne regulacije Šimanovaca, koja je zakazana u zgradi Skupštine opštine Pećinci.

Kako je prenela televizija N1, Rakić je navela da su privedeni Nikola Mažić, predsednik odbora DS u Pećincima i Darko Simić, sekretar poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da su ona i narodni poslanik Srđan Milivojević u policijskoj stanici u Pećincima, kako bi dali podršku uhapšenima i najavila da će tu ostati dok se uhapšeni ne oslobode.

Pre privođenja funkcionera Demokratske stranke, u zgradi SO Pećinci je došlo do koškanja između člana obezbeđenja i Srđana Milivojevića.

Poslanici DS optužuju funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Milorada Pantića Lukija, koji je, kako su naveli, „preko svojih ljudi iz opštine napravio plan koji ima za cilj da ljude koji mu nisu prodali najatraktivnije parcele – izuzme iz izgradnje“.

BONUS VIDEO Koškanje obezbeđenja i republičkih poslanika DS u zgradi SO Pećinci