Rakić: Novim odlaganjem u Velikom Trnovcu dobili smo izbornu agoniju

Politika 23. jun. 202217:20 > 18:08
Podeli:
Dragana Rakić Foto:FoNet/Aleksandar Mijailović

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas da odlaganje ponovljenog glasanja u Velikom Trnovcu zbog dojave o navodno podmetnutoj bombi predstavlja nov neoboriv dokaz da režim Aleksandra Vučića namerno odlaže završetak parlamentarnih izbora, započetih još 3. aprila.

Rakić je ocenila da je „politički sistem u Srbiji praktično razoren i sva, i zakonodavna, i izvršna vlast su i formalno i suštinski skoncentrisane u rukama samo jednog čoveka, nelegitimnog predsednika Aleksandra Vučića“.

„Umesto da smo dobili Skupštinu i Vladu, svedoci smo da je voljom korumpiranog režima Aleksandra Vučića Srbija dobila izbornu agoniju, za koju niko više ne zna kada će biti okončana. Organizovanom kriminalu, koji je u međuvremenu stekao moć koju objektivno nikad do sad nije imao, nije ni stalo do toga da Srbija bude država sa jakim institucijama i zakonima istim za sve“, kazla je Rakić.

Ona je istakla da je "mafiji jedino važno da ima svog 'dona' koji ima vlast nad životom i smrti, nad prirodnim resursima i bogatstvom naše zemlje, koji upravlja svime u ovoj zemlji i određuje ne samo čija ruka, već i koliko duboko, može da se gurne u narodni džep".

"Vučić i njegove pristalice su Srbiju i njene građane uvukli u blato iz kojeg ne može ni na istok, ni na zapad sve dok se ne oslobodi režima koji je razorio i oteo državu, a sad se i otvoreno ruga svemu normalnom i zdravom što je još ostalo u zemlji", rekla je Rakić.

BONUS VIDEO: Skupština ne radi od februara, a šta rade poslanici?

Komentari

Vaš komentar