Dragana Rakić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dragane Rakić, zamenica predsednika Demokratske stranke i poslanica u Skupštini Srbije, večeras se ponovo oglasila nakon saopštenja Košarkaškog kluba Crvena zvezda navodeći da sve što je ranije navela "nije imalo za cilj da ukalja ugled tog kluba, niti je bila namera da se optuže navijači kluba".

„Ovde nije tema KK Crvena zvezda, već predstavnik Vučićevog režima, Nebojša Čović koji nečasno upravlja klubom i iza njega se skriva. I sama sam se bavila košarkom i čitav život navijam za Zvezdu“, navela je poslanica DS-a Dragana Rakić u saopštenju.

Ona je istakla da je njena namera bila da ukaže „na način kako predstavnici Vučićevog režima arče narodni novac nemenjen za javno dobro, što svakako jeste Crvena zvezda“.

„Baš zbog tih navijača i onih koji zaista vole Crvenu zvezda, među kojima sam i sama, važno je da se zna kako se upravlja tim klubom. Crvena zvezda nije Nebojša Čović, niti će ikada biti“, istakla je ona u saopštenju.

Podsetimo, KK Crvena zvezda oglasio se danas povodom navoda poslanice Demokratske stranke Dragane Rakić i tom prilikom je demantovao tvrdnje o broju prodatih sezonskih karata ovog kluba, kao i načinu na koje su iste kupljene, te poručio da će poslanica DS-a svoje navode „morati da objasni na sudu“. Istim povodom oglasila se i kompanija Telekom Srbija.

„KK Crvena zvezda Meridianbet ne zna razloge ovog napada u kome se iznose grube neistine o broju prodatih sezonskih karata našeg kluba, načinu na koje su one kupljene ‘neverovatnom brzinom i magijom’, kako kaže izvesna Dragana Rakić, ‘poznati sportski radnik’ i analitičar sportskih dešavanja u našem društvu, uz grubo mešanje i politizovanje odnosa koji imamo sa našim sponzorima. KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava ovim putem javnost ali i dotičnu, da je već pokrenuo sve pravne korake, i da će ove laži i besmislice Dragana Rakić morati da objasni na sudu“, naveli su tom prilikom u saopštenju.

Ovim povodom se oglasila i kompanija Telekom Srbija koja je takođe demantovala vest u vezi sa otkupom sezonskih karata Crvene Zvezde.

Podsetimo, poslanica Dragana Rakić je ranije danas navela kako je „Telekom od KK Crvena zvezda otkupio karte pa ih poklanjao simpatizerima Srpske napredne stranke“.

„U svojoj nameri da se takmiči sa gradskim rivalom, Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda, očito da ne preza ni od zloupotreba javnih sredstava. Kako drugačije objasniti ujdurmu oko prodaje sezonskih karata i činjenicu da je košarkaški klub Crvena zvezda neverovatnom brzinom i magijom prodala više od 12.000 sezonskih karata. Kako je to moguće“, upitala je zamenica predsednika Demokratske stranke.

„Moguće je, ako uz sebe imate resurse državnog Telekoma iz kog se redovno ispumpavaju pare. Moguće je ako iza sebe imate podršku vladajuće stranke kojima zauzvrat poklanjate mesta na tribinama. Da se razumemo, poznajem mnogo ljudi koji se raduju uspesima KK Crvena zvezda, ali isto tako znam da bi se mnogi postideli kad bi shvatili da čovek koji vodi ovaj klub ne bira sredstva kako bi nadmašio gradskog rivala. I to ne na terenu, već na tribinama“, dodala je ona u saopštenju.

BONUS VIDEO – Zbog nepoštovanja konkurencije naloženo ukidanje podružnice Telekoma na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar