Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Vesna Lalić/Nova.rs, Promo

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet oglasio se danas povodom navoda poslanice Demokratske stranke Dragane Rakić i tom prilikom je demantovao tvrdnje o broju prodatih sezonskih karata ovog kluba, kao i načinu na koje su iste kupljene, te poručio da će poslanica DS-a svoje navode "morati da objasni na sudu". Istim povodom oglasila se i kompanija Telekom Srbija.

Košarkaški klub je naveo kako je Dragana Rakić „iskoristila i svoju poziciju ‘potpredsednika’ jedne političke partije da danas sramno napadne ovaj klub brojnim lažima“.

„KK Crvena zvezda Meridianbet ne zna razloge ovog napada u kome se iznose grube neistine o broju prodatih sezonskih karata našeg kluba, načinu na koje su one kupljene ‘neverovatnom brzinom i magijom’, kako kaže izvesna Dragana Rakić, ‘poznati sportski radnik’ i analitičar sportskih dešavanja u našem društvu, uz grubo mešanje i politizovanje odnosa koji imamo sa našim sponzorima. KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava ovim putem javnost ali i dotičnu, da je već pokrenuo sve pravne korake, i da će ove laži i besmislice Dragana Rakić morati da objasni na sudu“, navodi se u saopštenju ovog kluba.

„Dotična je zaboravila da je obavljajući i funkciju narodnog poslanika za čiju platu svi građani Republike izdvajaju novac, ovoga puta postala politikant, koji bi da zabeleži jeftine poene! Gospođo, to se košarkaškim rečnikom kaže ‘greška u koracima’. Konačno, dotična je ‘zaboravila’ (ili možda namerno nije) da prodaja sezonskih karata KK Crvena zvezda Meridianbet traje već skoro mesec dana, da su redovi dokumentovani kroz slike koje je klub preko svih svojih zvaničnih naloga dokumentovao svakodnevno, ali i najavljivao da je prodaja sezonskih karata rekordnih razmera …Uostalom, kome se KK Crvena zvezda Meridianbet pravda? Bez namere da ulazimo u navijačku opredeljenost dotične, nećemo da dozvolimo da klub koji je sa ponosom oduvek nosio epitet ‘narodnog’ i nikada se nije vezivao za politiku – budu uvečen u jeftinu političku igru jedne društveno zaista nevažne ličnosti. Gospođo Rakić, Crvena zvezda Meridianbet otvara novu sezonu Evrolige utakmicom sa francuskim ASVEL-om narednog četvrtka. Procene govore da će u Beogradskoj Areni biti najmanje 15, a možda i svih 20 hiljada gledalaca. Slobodno dođite, i uverite se kako to radi jedan klub koji je član Evrolige poslednjih 10 i više godina“, dodaje se u saopštenju.

Košarkaški klub navodi da će sve ostalo poslanica DS-a morati da objasni na „odgovarajućem mestu“, a to nije „ni Skupština, ni košarkaški teren, niti biblioteka – već sud“.

„Novac koji dobijemo od strane suda i naplatimo od Vas gospođo Rakić, doniraćemo nekome po Vašem izboru“, navode u saopštenju.

Ovim povodom se oglasila i kompanija Telekom Srbija koja je takođe demantovala vest u vezi sa otkupom sezonskih karata Crvene Zvezde i iskoristila priliku da napadne portal Nova.rs, iako smo preneli saopštenje poslanice Dragane Rakić, koja je iznela te navode.

„Kompanija Telekom Srbija ne da nije otkupila nijednu sezonsku kartu, već do ovog momenta nije dobila ni 15 sezonskih karata, koje joj pripadaju po ugovoru o sponzorstvu. Ovo je nastavak brutalne kampanje medija u vlasnistvu United Grupe protiv Telekoma Srbija i još jedan u nizu bezuspešnih pokušaja da se na ovakav način zaustavi rast kompanije“, navodi se u saopštenju Telekoma Srbije.

Podsetimo, poslanica Dragana Rakić je danas navela kako je „Telekom od KK Crvena zvezda otkupio karte pa ih poklanjao simpatizerima Srpske napredne stranke“.

„U svojoj nameri da se takmiči sa gradskim rivalom, Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda, očito da ne preza ni od zloupotreba javnih sredstava. Kako drugačije objasniti ujdurmu oko prodaje sezonskih karata i činjenicu da je košarkaški klub Crvena zvezda neverovatnom brzinom i magijom prodala više od 12.000 sezonskih karata. Kako je to moguće“, upitala je zamenica predsednika Demokratske stranke.

„Moguće je, ako uz sebe imate resurse državnog Telekoma iz kog se redovno ispumpavaju pare. Moguće je ako iza sebe imate podršku vladajuće stranke kojima zauzvrat poklanjate mesta na tribinama. Da se razumemo, poznajem mnogo ljudi koji se raduju uspesima KK Crvena zvezda, ali isto tako znam da bi se mnogi postideli kad bi shvatili da čovek koji vodi ovaj klub ne bira sredstva kako bi nadmašio gradskog rivala. I to ne na terenu, već na tribinama“, dodala je ona u saopštenju.

BONUS VIDEO – Zbog nepoštovanja konkurencije naloženo ukidanje podružnice Telekoma na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare