Rade Basta i Majkl Pompeo Foto:Privatna arhiva

Predsednik pokreta „Evropski put“ Rade Basta boravi u poseti Vašingtonu gde se sastao sa bivšim direktorom Centralno obaveštajne agencije (CIA) i nekadašnjim državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Majklom Pompeom.

U razgovoru sa Pompeom, koji je vodio američku diplomatiju u vreme republikanskog predsednika Donalda Trampa, Basta je istakao suštinski značaj podrške SAD-a Srbiji da nastavi svoj evropski put i da se izbori za očuvanje mira, stabilnosti i prosperiteta svih građana.

„Dotakli smo se geopolitičkih tema,posebno rata u Ukrajini, Pompeo me je izvestio o svojoj skorašnjoj poseti Kijevu. Ekonomija povezuje ljude i stavlja sve sukobe po strani. To je način za rešavanje većine problema u našem regionu“, poručio je Basta.

Pompeo je potvrdio važnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, kao i značaj pune evroatlantske integracije.

Kako je naveo, SAD deli istu viziju regiona kao produktivnog, gde se ljudi ekonomski povezuju, ali i mesta na kojem se kroz dijalog rešavaju problemi.

Vreme je da se izađe iz spirale tenzija i da se okrene novi list, poručeno je na sastanku.

Takođe, tokom sastanka bilo je reči i o potrebi za ujedinjenjem zemalja koje dele zapadne vrednosti, u čemu su se složili Basta i Pompeo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar