Rade Basta Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ministar privrede Rade Basta ocenio je da Srbija mora jasno da se opredeli da li je iskrena na svom evropskom putu, a da pitanje uvođenja sankcija Rusiji mora da dođe na dnevni red skupštinskog zasedanja umesto rasprave o njegovoj smeni.

Basta je za današnje izdanje lista „Danas“ rekao da je nerazumevanje njegovih „jasnih proevropskih stavova postalo svakodnevica, a jaz u viđenju pravca u kojem Srbija treba da se kreće sve veći“,

„Nekada su pojedinci izjavljivali da se ‘patriotizam ne sipa u traktor’, međutim, izgleda da je došlo do promena u takvim stavovima. Građanima ne trebaju velike političke priče i ‘bratska retorika’ u trenutku kada se dešava rat na tlu Evrope, a agresiju čini rukovodstvo zemlje koju nazivamo ‘bratskom’“, rekao je Basta.

On je kazao da „građanima treba jasna ekonomska politika, puni frižideri, uređen sistem obrazovanja i zdravstva, vladavina prava, mir, stabilnost i tolerancija“ i dodao da ga nije iznenadilo što je njegovu smenu tražila stranka iz koje potiče – Jedinstvena Srbija.

Bonus video: Basta, SPS i lajkovi za sankcije Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar