Foto:N1

Srpska političarka sa Kosova Rada Trajković navodi za Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajković kaže da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".

„To su učinili u momentu kada je u toku sudski postupak sa Milanom Radoičićem i funkcionerom BIA Bojanom Dimićem, kao i posle izbora na Kosovu“, navodi Trajković za naš portal.

Upitana da li se oseća i dalje ugroženom, ona kaže da se oseća najdirektnije ugroženom od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Koliko juče on je prozvao Nenada Rašića, a njegov sin je danas pretučen  ima povrede glave„, ističe Trajković, koja je sa Rašićem u koaliciji.

Ona dodaje da je njihova lista na izborima neplaniralno prešla procene koje su joj davali i ističe da glasovi još nisu prebrojani.

„Zbog inžinjeringa Srpske liste koje je sprovela na Kosovu, ne samo da su zauzeli 10 mesta u parlamentu, već su pritiskali Gorance na izborima. Takođe, enklave su glasale za bošnjačke kandidate koji su potpredsednici u Mitrovici i u odličnim su odnosima sa Rakićem. Srbi u Gračanici terani su da glasaju za Rome“, kaže Trajković i dodaje da je idejni tvorac toga Aleksandar Vučić.

Inače, Rada Trajković je u maju 2019. dobila zaštitu srpske policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.

Ona je tada rekla da je, posle zahteva upućenog odeljenju za zaštitu lica i objekata pri MUP Srbije, čuvaju jedan muškarac i jedna žena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare