Mali park velika pljačka Fotzo:Pokreta za preokret

Nastavlja se pranje novca i uništavanje zelenila u Novom Sadu i širom Srbije, a najbolji primer za to je planirani park na Novom naselju u Novom Sadu, koji je umesto parka sa travom i drvećem postao je betonirana površina, najvećim delom pokrivena behatonom, saopštio je Pokret za preokret, koji je danas izveo akciju "Mali park, velika pljačka".

Taj pokret navodi da u parku na uglu Bulevara Evrope i Radomira Radujkova – Raše u Novom Sadu radovi traju već četiri godine, a da je potrošeno više od 200 miliona dinara, da je bilo i hapšenja zbog zloupotrebe novca, ali da se nastavlja praksa uništavanja zelenila, dok iz postavljenog behatona raste korov.

„Očito je park, koji to više nije, odlično mesto za pranje novca. Insistiramo da tužilaštvo odmah utvrdi za koje namene je potrošeno 200 miliona dinara, novca građana Novog Sada i da se zaustavi uništavanje zelenila na ovoj lokaciji kao i na području celog grada“, poručio je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Tokom akcije, aktivisti Pokreta za preokret Novi Sad postavili su veliki transparent sa natpisom „Mali park velika pljačka“, a stanovnici Novog naselja tokom dana na tom mestu mogu da potpišu peticiju protiv uništavanja zelenila u Novom Sadu, saopštio je Pokret za preokret.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar