Foto: Pokreta ujedinjenih fantoma

Poslednji je trenutak da se javnost Srbije trgne i ne dozvoli da se ogromna opasnost po zdravlje ljudi i životnu sredinu zvana Linglong provuče "ispod radara", saopštio je Pokret ujedinjenih fantoma.

Upozoravaju da obim proizvodnje guma, koju kompanija Linglong planira, nije lokalni problem Zrenjanina i građana Vojvodine, nego opasnost za celu Srbiju i zemlje u regionu.

Samo na dva kilometra udaljenosti nalazi se prirodni rezervata Carska bara, jedno od najvećih staništa u Srbiji, sa 239 vrsti ptica, od kojih je čak 207 zaštićeno.

„Problem ugrožavanja ljudskih i radnih prava Vijetnamaca u Ling Longu ne treba posmatrati izolovano, jer je on posledica svih prethodnih propusta i grešaka u vezi sa Ling Longom, od nezakonito izdate građevinske dozvole, bespravne gradnje, do nepostupanja inspekcija“, navodi se u saopštenju.

U narednim danima PUF će pozvati celu Srbiju putem medija i društvenih mreža da stanu zajedno sa nama u odbrani prava na zdrav i bezbedan život.

„Ekologiju ne treba da se koristi za politički marketing jer je zdravlje građana bitnije od ulaska u skupštinu Srbije. Reč patriotizam se ne dokazuje busanjem u grudi i jeftinom propagandom na tu temu,već konkretnim aktivizmom u odbrani zemlje Srbije od najezde najprljavije industrije i odbrani radnika od najamnog rada“, zaključuje se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar